Televisió
Mèdia TV 02/07/2022

TV3 viurà un estiu de mínims amb alguna sorpresa

Una de les novetats d’aquest any és la versió estiuenca del ‘Tot es mou’

7 min
Sara Loscos serà la presentadora del 'Tot es mou' d'estiu

BarcelonaL’arribada de l’estiu suposa la posada en marxa d’una programació que, per norma general, va a mig gas. Aquest any TV3, tot i no comptar amb grans estrenes, s’ha guardat alguns asos a la màniga per intentar enganxar la seva audiència durant els mesos d’estiu, els més difícils pel que fa a la retenció del lideratge. Repassem què es veurà a TV3 en els pròxims mesos. 

Especial ‘Com si fos ahir’

La telenovel·la tanca temporada 

Com si fos ahir es va estrenar el 2017 i encara és un dels pals de paller de TV3. El 24 de juliol la sèrie emetrà el seu final de temporada amb un episodi especial que es veurà en horari de prime time i que tindrà una durada d’aproximadament una hora. Com és habitual en els tancaments de temporada, algunes trames quedaran obertes i els espectadors hauran d’esperar fins després de l’estiu per descobrir-ne el desenllaç. 

Una escena de 'Com si fos ahir'.

‘El paradís de les senyores’

Els amors italians tornen a TV3

S’està convertint en un clàssic dels estius de la televisió pública catalana. El serial italià, centrat en les històries que es desenvolupen en un gran magatzem del Milà dels anys 60, torna a les sobretaules de TV3 amb nous capítols de la tercera temporada. Ho farà a partir del 4 de juliol (abans que el Com si fos ahir acabi temporada) i s’emetrà a partir de les 16.55 h. Un cop el Com si fos ahir hagi acabat temporada, la sèrie italiana ocuparà el seu buit. El paradís de les senyores és un dels productes que més bé funcionen a TV3 a l’estiu: es va estrenar a les vacances del 2020 i aquell estiu va tenir una audiència de 207.000 espectadors i una quota del 13%. L’estiu següent, el del 2021, va tancar amb una mitjana superior: 208.000 espectadors i un 14,7% de quota. 

Els personatges d''El paradís de les senyores'.

‘Tot es mou d’estiu’

Un magazín per a les tardes

És una de les grans novetats de la temporada. Després de molts anys, TV3 tindrà magazín d’estiu, una versió refrescada del programa Tot es mou, que al setembre passarà a la franja dels matins. En aquesta edició estiuenca la presentadora serà Sara Loscos, que cada dia conversarà amb un convidat diferent al plató. L’espai comptarà amb la col·laboració de Peté Solé, que s’encarregarà de temes de moda; Pere Renom, que parlarà de ciència, i Jaume Recasens, que farà rutes per Catalunya. 

A part, hi haurà seccions fixes diàries, dedicades als llibres, amb Esteve Plantada; la parella i la família, amb Sílvia Catalan; els famosos, amb Joan Callarissa; un amic de famós, amb Jaume Borja; tendències de moda, amb Adriana Boho; la moda retro, amb Susanna Quintana; les sèries, amb Toni de la Torre, i com no fer el ridícul durant les vacances a l’estranger, amb Albert Bonet. També formarà part de l’equip Llum, exconcursant d’Eufòria, que serà la col·laboradora “en pràctiques” de l’estiu. 

‘La gran vetllada’

A la recerca del millor amfitrió de Catalunya

Ha sigut una de les novetats d’estiu més primerenques. Després de ser una de les coaches d’Eufòria, l’actriu Carol Rovira es posa al capdavant d’aquest talent show que recorda formats com Ven a cenar conmigo. En el cas del programa català, tres concursants, acompanyats d’un ajudant que han triat ells mateixos, s’enfronten per aconseguir el títol del millor amfitrió de Catalunya. Els participants han de demostrar que són els millors en tres categories diferents: ambientació del sopar, menú i actuació artística. Qui aconsegueixi la millor puntuació s’endú 3.000 euros de premi. El capítol d’estrena va liderar la franja de prime time, malgrat que les dades d’audiència no van ser especialment altes: 194.000 espectadors i una quota de pantalla del 10,9%. 

'La gran vetllada'.

‘Gent de mercats’

Nova visita als mercats catalans

L’acompanyant de La gran vetllada les nits de dimecres és la nova temporada de la docusèrie que visita els mercats de Catalunya. L’espai, dirigit per Tana Collados, ja ha encetat les emissions dels seus nous episodis, que en aquesta ocasió donen més protagonisme als mercats ambulants.

'Gent de mercats'.

‘A2Veus’

Més ‘talents shows’ per a TV3

La seva estrena la va anunciar la Nina a la segona semifinal d’Eufòria. La cantant i actriu s’incorpora a la segona temporada d’A2Veus per ser la presentadora d’aquest concurs que busca els millors artistes no professionals del país i els ofereix l'oportunitat de formar-se i de cantar una cançó amb els seus referents musicals en un concert en directe. En aquesta edició participen vint aspirants que conviuran en una masia del Berguedà, en la qual es prepararan tant musicalment com físicament per cantar una cançó dels seus ídols musicals i ser escollits per fer un concert amb ells. En el capítol d’estrena, quatre concursants competiran per cantar amb Buhos a la Fortalesa dels Vilars d’Aberca, mentre que en el segon episodi l’objectiu és poder fer un homenatge al musical El Petit Príncep al costat de Manu Guix i l’actriu Diana Roig. 

La Nina presenta 'A2Veus'.

‘Ments inquietes’

Sèrie documental per entendre la creativitat

Una altra de les novetats d’aquest estiu és aquesta sèrie documental que s’estrena aquest dijous a les 23.10 h. Ments inquietes explora els conceptes de creativitat i talent a través de dotze persones públiques. En total seran cinc episodis de 45 minuts, cadascun d’ells dedicat a una disciplina diferent. El capítol d’arrencada se centra en la gastronomia i està protagonitzat per Carme Ruscalleda, que explicarà els seus difícils inicis professionals, i Ivan Surinder, que parlarà de l’accident que va fer que acabés dedicant-se a la cuina i a la creació de plats indis catalanitzats. En el segon episodi, dedicat a la música, participen Santi Balmes i Maria Arnal. Altres personatges que passaran pel format són els escriptors Sílvia Soler i Sebastià Portell i les científiques Anna Veiga i Carla Conejo. 

Carme Ruscalleda.

‘Atrapa’m si pots’

El concurs passa a emetre’s diàriament

És un dels formats que més bé funcionen a TV3, i a l’estiu la televisió pública li vol treure encara més rendiment programant-lo entre setmana. A partir d’aquest dilluns, i fins al 2 de setembre, el concurs de Llucià Ferrer es trasllada als vespres d’entre setmana, en el mateix horari que durant el curs ocupa l’Està passant. D’aquesta manera, l’espai de preguntes i respostes serà l’encarregat de donar pas al Telenotícies vespre. Per a aquestes emissions d’estiu, el concurs comptarà amb algunes novetats pensades per fer augmentar l’emoció: a cada programa només s’eliminarà un concursant i, a més, els participants només podran utilitzar un sol rebot a la fase final –el primer que l’agafi serà qui se’l quedarà–. Durant el curs regular, l’Atrapa’m si pots, que s’emet els caps de setmana, té una audiència mitjana de 224.000 espectadors i una quota de pantalla del 12,9%. 

Llucià Ferrer, presentador de l''Atrapa'm si pots'.

‘Merlí: sapere aude’

El desenllaç de la història de Pol Rubio

Tradicionalment, a TV3 les nits de dilluns han estat reservades a la ficció. Des de dilluns passat, la televisió pública està emetent la segona temporada de Merlí: sapere aude, l’spin-off de Merlí, una de les sèries més populars de la casa. Aquesta ficció se centra en Pol Rubio (Carlos Cuevas), el deixeble més popular del Merlí, que ara estudia filosofia a la universitat. En la segona temporada, els espectadors acompanyaran el Pol en un viatge definitiu cap a l’edat adulta. Tot i que aquesta entrega ja es va poder veure a través de Movistar+ durant el 2021, la sèrie va aconseguir bones dades d’audiència en el seu dia d’estrena i va ser el cinquè espai més vist del dia: va obtenir una quota de pantalla del 14,4% i 302.000 espectadors. 

Els protagonistes de 'Merlí: sapere aude'.

‘Mort a Salisbury’

Espies i enverinaments a Anglaterra

El 25 de juliol, un cop s’hagi acabat d’emetre la segona temporada de Merlí: sapere aude, TV3 estrenarà la minisèrie britànica Mort a Salisbury, una producció de la BBC. La ficció es basa en un cas real: el 4 de març del 2018 dos ciutadans d’origen rus, el jubilat Serguei Skripal i la seva filla Iúlia, apareixen amb símptomes d’intoxicació a la ciutat de Salisbury, al sud d’Anglaterra. Skripal era un exespia rus que havia treballat com a agent doble passant informació als britànics, motiu pel qual el van intentar assassinar amb el gas nerviós Novitxok. El cas va provocar una situació de pànic a la ciutat, ja que el gas nerviós, que va ser utilitzat a 13 quilòmetres de distància, va afectar altres veïns, com Dawn Sturgess. La dona, de 44 anys, va morir dos mesos després de ruixar-se els canells amb un suposat perfum que li havia regalat el seu nòvio, que va assegurar que havia trobat el flascó al carrer. 

Una escena de la minisèrie.

‘Hotel Voramar’

Una ficció danesa amb èxit de públic

El 31 de juliol serà el torn de l’estrena d’una sèrie danesa que ha estat la més vista dels últims cinc anys al seu país d’origen. Es tracta d’una producció d’època que arrenca als anys vint, i se situa en un hotel de costa en el qual s’entrellacen les històries dels hostes rics i els treballadors que els serveixen. Hotel Voramar s’ha rodat a Skagen, on es produeix la confluència de dos mars, el del Nord i el Bàltic. La sèrie té nou temporades, l’última de les quals s’ha emès aquest any i està ambientada durant l’estiu del 1945. 

Algunes de les protagonistes d''Hotel Voramar'.

‘Joc de cartes d’estiu’

Un dels espais més consolidats de la graella

A partir del tres d’agost tornarà la versió estiuenca del format del cuiner Marc Ribas, un dels programes més estimats per l’audiència. Com és habitual, el concurs gastronòmic seguirà buscant els millors locals del país.

stats