Televisió

Què veurem a les cadenes espanyoles aquesta temporada?

El curs 2022-2023 arrenca amb Antena 3 confirmada com la nova líder d'audiència

3 min
Rocío Carrasco continuarà explicant la història de la seva família a Telecinco

BarcelonaDesprés d'un estiu en què no hi ha hagut grans fenòmens televisius, les principals cadenes espanyoles arrenquen la temporada buscant causar sensació amb alguna de les seves noves propostes. Amb Antena 3 coronada com a cadena més vista a Espanya –ja suma deu mesos consecutius liderant–, Telecinco haurà de fer mans i mànigues per recuperar una audiència que sembla haver-se cansat d'una programació basada en el reaprofitament de personatges de reality shows. Repassem què es podrà veure a les diferents cadenes espanyoles durant els pròxims mesos.

La 1

Totes les mirades posades en el nou matinal

La principal novetat de la televisió pública espanyola serà Hablando claro, un nou matinal que explicarà l'actualitat del dia i que s'emetrà de les 11.30 h a les 15.00 h, just després de La hora de La 1. Per a aquest nou projecte, la televisió ha fitxat Lourdes Maldonado, que ha passat per Antena 3 i Telemadrid i que farà parella amb Marc Calderó, provinent de Telecinco. Segons ha detallat la cadena, Maldonado presentarà l'actualitat del dia i moderarà la tertúlia, mentre que Calderó ampliarà les notícies.

Deixant de banda el nou matinal, un dels asos a la màniga de TVE és la retransmissió del Benidorm Fest, que celebra la seva segona edició i que ha d'escollir el nou representant d'Espanya a Eurovisió. El renovat interès pel festival arran dels bons resultats obtinguts per Chanel fan pronosticar que el Benidorm Fest serà un dels esdeveniments televisius de l'any. La final tindrà lloc el 4 de febrer.

En l'àmbit de l'entreteniment, a part d'una nova edició del clàssic MasterChef, La 1 prepara Dúos increíbles, un concurs musical en què cantants de renom, com Ana Belén, faran parella amb artistes joves.

La 2

'Las tres puertas' canvia de cadena

La segona cadena de TVE es convertirà en la nova llar de Las tres puertas, l'espai d'entrevistes que presentava María Casado a La 1. Per treure's de sobre la pressió d'aconseguir bones audiències –una fita que no va assolir en la seva primera temporada–, l'espai produït per Antonio Banderas salta a La 2, on podrà seguir apostant per les entrevistes amb profunditat i de to relaxat.

Antena 3

Joaquín Sánchez, presentador estrella

La primera cadena d'Atresmedia ha arrencat la temporada aquesta setmana amb el retorn d'El hormiguero, que aquest dilluns tindrà com a primera convidada Chanel. Antena 3 continuarà reforçant el seu model d'entreteniment i sèries turques. Una de les novetats més esperades és el debut del futbolista Joaquín Sánchez com a presentador. L'esportista serà el conductor de Joaquín, el novato, un programa en què entrevistarà personatges famosos i en el qual el seu sentit de l'humor serà un dels elements clau.

Un altre dels projectes que ha anunciat Antena 3 és l'adaptació de The 1% Club, un concurs anglès que assegura que mesura la intel·ligència real de les persones. L'objectiu del programa és pertànyer al club de l'1%: 100 concursants participen en el joc i per guanyar han de respondre correctament una pregunta que només l'1% de la població encertaria. Totes les preguntes són de lògica, en comptes de cultura general.

Telecinco

Mediaset no dona treva als 'reality shows'

La graella de Telecinco és una llista interminable i cíclica de reality shows. Aquest setembre la cadena treu el suc del gènere amb l'estrena de Pesadilla en el paraíso, un programa en què un grup de famosos conviuran en una granja sense cap mena d'ajut o comoditat. Mediaset també continuarà estirant el xiclet de la vida familiar de Rocío Carrasco amb l'emissió de la sèrie documental En el nombre de Rocío, un espai que busca revalidar l'èxit aconseguit per Rocío, contar la verdad para seguir viva.

Altres espais que té en cartera Telecinco són: ¿Quién es mi padre?, un programa sobre fills il·legítims de famosos; la versió espanyola del dating show The Bachelorette, i la seva resposta a El hormiguero, El ático, presentat per Ion Aramendi.

La Sexta

Arús també treballarà els dissabtes

Un dels grans canvis que experimentarà La Sexta serà el doblet d'Alfons Arús: l'èxit d'Aruseros ha propiciat que la direcció de la cadena també confiï en ell per salvar les tardes de dissabte. D'aquesta manera, el presentador i el seu equip estaran en antena cada matí de dilluns a divendres i també els dissabtes.

Pel que fa a la resta de la programació, aquesta setmana El intermedio ja torna a estar operatiu, i s'espera que en els pròxims mesos s'estreni una nova entrega de Pesadilla en la cocina, que ja suma vuit temporades.

Cuatro

Doble ració d'Iker Jiménez

La segona cadena de Mediaset, que viu hores molt baixes, tindrà doble dosi d'Iker Jiménez, que presentarà Cuarto milenio i Horizonte, espai d'actualitat que va debutar durant la pandèmia i que ha continuat un cop superada la crisi sanitària. Per la seva banda, la dona de Jiménez, Carmen Porter, presentarà el programa Futura, també d'actualitat. Una de les sorpreses de la graella de tardor de Cuatro és el retorn de Chester, el programa d'entrevistes de Risto Mejide que portava desaparegut de la programació de la cadena des del 2019.

stats