Televisió

Vicent Sanchis i Eduard Pujol, les armes per fer reviscolar 8TV

La cadena, que actualment té una quota mitjana del 0,8%, engega temporada amb una graella reforçada

4 min
Vicent Sanchis

Sant Just Desvern"Quan nosaltres vam agafar aquesta televisió estava pràcticament morta", ha reconegut Nicola Pedrazzoli, propietari de 8TV, durant la presentació de la nova temporada del canal català, que encara està en fase de recuperació després de passar per l'UCI. Per intentar revifar la cadena, Pedrazzoli ha ideat una graella que ha omplert de fitxatges estrella com ara Vicent Sanchis, exdirector de TV3; Eduard Pujol, exdirector de RAC1 i exdiputat de Junts, i Saül Gordillo, exdirector de Catalunya Ràdio, que encapçalarà el projecte digital de tot el grup de comunicació. Per a aquesta temporada 8TV, que actualment té una audiència mitjana del 0,8%, ha comptat amb un pressupost de 10 milions d'euros, el mateix que el curs passat. "Òbviament estem en pèrdues, com ha de ser en qualsevol mitjà que acaba de començar", ha remarcat Pedrazzoli.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El responsable de 8TV ha deixat entreveure que vol continuar sumant noms al projecte i ha apuntat a Cristina Puig, fitxatge frustrat d'aquesta temporada, com un dels objectius: "Espero que la Cristina vingui amb nosaltres, a mi m'encantaria. L'he intentada fitxar i crec que ella estaria estupendament amb nosaltres".

La nova programació de 8TV potenciarà l'actualitat i la política, però asseguren que tots els temes es tractaran amb un to distès i sense pèls a la llengua. Els nous programes que se sumen a espais repetidors, com El Circ, el late show presentat per Frank Blanco; Ares Revolution, el programa de sexe presentat per Ares Teixidó que canvia de nom –abans es deia Sexual revolution– per esquivar la censura de les xarxes socials; OpinaCat, l'espai de debat del capellà Carlos Fuentes; i Economia de guerra, presentat per Gonzalo Bernardos.

'El Pentàgon'

L'actualitat a través del prisma de Vicent Sanchis

Després de ser director de TV3, Sanchis s'alliberarà posant-se al capdavant d'un espai d'actualitat que tindrà col·laboradors com Pilar Rahola, Sergi Sol i Saül Gordillo. El Pentàgon, que s'estrenarà el dilluns, 12 de setembre, s'emetrà de dilluns a dijous a partir de les 21.30 h. "Em sento menys coartat en una televisió privada, en el sentit que crec que tots ens podem expressar d'una altra manera. Això no vol dir que hi hagi censura a la televisió pública, sinó que hi ha uns murs de contenció", ha detallat Sanchis, que ha aparegut a la roda de premsa amb ulleres de sol negres per un problema de visió. El periodista ha explicat que l'objectiu d'El Pentàgon no és fer la competència a TV3, sinó buscar el seu propi espai.

Sanchis en un moment de la presentació

'Fax'

Seguint els passos del 'FAQs', però a 8TV

Per si a algú li havia passat per alt que Fax i Faqs sonen força igual, Eduard Pujol i Elisabet Cortiles han deixat clar durant la presentació que, efectivament, el seu propòsit és convertir-se en els substituts del ja difunt espai de debat de TV3. El nou programa s'emet, de fet, al mateix horari que s'emetia el FAQs: el dissabte a les 22.00 h. "Creiem que la televisió pot ser una gran plaça on tothom discuteixi. Parlar és bo i nosaltres enlairem el gust per la paraula", ha afirmat Pujol sobre el nou programa. I ha llançat un avís per a navegants: tothom hi està convidat. "Aquells que no hi apareguin serà perquè no hi hauran volgut venir. És una declaració de principis: ens plantegem fer del Fax una gran plaça pública on totes les veus siguin representades". Qui segur que hi apareixerà serà Pilar Rahola, que ha estat confirmada com a col·laboradora. "Hi ha molta gent que el dissabte sempre tenia una cita amb el debat i no els podíem deixar sense", ha afegit Cortiles, que ha assegurat que el programa no serà una còpia del FAQs i que tindrà estil 8TV, és a dir, "més informal, més fresc i sense censura".

'Senabre contraataca'

L'actualitat del Barça "amb xou"

Des d'aquesta setmana, 8TV ja emet el programa d'esports de Dani Senabre, que va presentar el Tu diràs de RAC1 fins al 2016, quan la direcció de l'emissora el va acomiadar. El periodista ha promès un espai de futbol amb tertulians inesperats com Joel Joan i Santi Balmes, el cantant de Love of Lesbian. El programa s'emet de dilluns a divendres a les 20.30 h.

'Ànimes'

Entrevistes íntimes amb Maria de la Pau Janer

Després de presentar la temporada passada Amazones, un format d'entrevistes a dones destacades de la societat catalana, l'escriptora mallorquina estrena un nou format en què intentarà descobrir els secrets –l'ànima– de personatges reconeguts per la seva trajectòria professional. Artur Mas i Sandro Rosell són dos dels convidats que hi mostraran la seva faceta més íntima.

'La Fàbrica'

Gabriel Rufián salta a la televisió

Una de les novetats de la graella de 8TV és la inclusió de l'espai que fins ara Gabriel Rufián, diputat d'ERC i alcaldable per Santa Coloma de Gramenet, feia a través de YouTube. Es tracta d'un programa en què el polític parla amb persones vinculades a la comunicació, la política, la cultura i l'activisme. S'emetrà el diumenge a partir de les 21.45 hores i durarà una hora.

'Principal', el diari digital del grup privat

Un dels projectes en què treballarà Saül Gordillo dins el grup de comunicació privat serà el llançament de Principal, un nou diari digital que el periodista assegura que tindrà un format “que no existeix ni a Catalunya ni a l’estat espanyol”. “No podem fer un diari de notícies que només interessen als periodistes, hem de ser un espai de les notícies que vol llegir la gent”, ha remarcat. El nou mitjà estarà orientat al mobile first perquè, segons el responsable del nou diari, actualment els lectors consumeixen informació principalment a través dels telèfons mòbils. El diari digital compta amb una redacció pròpia i també establirà sinergies amb els programes de la televisió.

stats