Mèdia 06/07/2021

Vox assenyala i amenaça Ricardo Rodrigo Amar, president de RBA, per editar 'El Jueves'

El partit d'ultradreta assegura que la revista "incita a l'odi"

ARA
1 min
El tuit de VOX contra Ricardo Dodrigo Amar

El partit d'ultradreta Vox ha assenyalat i amenaçat avui a través de les xarxes socials Ricardo Rodrigo Amar, president de RBA, a qui acusa de difondre odi a través de les revista satírica El Jueves, que edita el seu grup. "Es diu Ricardo Rodrigo Amar i és president de RBA, grup que edita El Jueves. La seva revista difon odi contra milions d'espanyols diàriament", diu el tuit, que adjunta una imatge del responsable del grup editorial. A més de difondre'n la foto, el partit de Santiago Abascal revela l'adreça del seu despatx argumentant que molts dels espanyols que se senten ofesos pels acudits de la revista "és possible que li comencin a exigir responsabilitats".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un dels continguts de la revista que ha ofès Vox són les il·lustracions La pandilla Voxura, que fan mofa de dirigents del partit com Rocío Monasterio i Iván Espinosa de los Monteros inspirant-se en La pandilla basura, una sèrie de cromos col·leccionables dels anys 80.

Després d'haver-se publicat el tuit, el president de RBA ha rebut el suport d'usuaris de la xarxa, com l'editorial Comanegra, que ha exigit "responsabilitats contra els atacs a la llibertat de creació i de publicació", i l'humorista Magí Garcia. La secció espanyola de Reporters Sense fronteres ha lamentat que Vox assenyali un editor d'un mitjà i en detalli el nom i l'adreça de la feina. "Vox creua tots els límits amb aquest missatge. No només ètics, que fa temps que ignora, sinó també legals. Ens trobaran a l'altra banda", asseguren.

stats