Twitter

Adeu a l'ocellet de Twitter? Musk canvia el logo per un gos i dispara el valor d'una criptomoneda

No és el primer cop que el propietari de la xarxa social fa moviments especulatius amb Dogecoin

Barcelona"L'ocell està alliberat". Aquesta va ser la piulada d'Elon Musk després que l'octubre de l'any passat comprés Twitter per 44.000 milions de dòlars. La seva gestió de la companyia i els canvis que hi ha imposat des de llavors han generat una polèmica rere l'altra i han allunyat nombrosos anunciants, però la darrera decisió impacta directament sobre la imatge que tenim de la xarxa social. Musk ha prescindit precisament del famós ocellet blau i ha canviat el logo pel del gos de Dogecoin, una criptomoneda a la qual el magnat ha donat suport en diverses ocasions i que en les darreres hores ha vist com el seu valor es disparava un 27%.

Cargando
No hay anuncios

La decisió del canvi, que no està clar si és definitiu, l'ha anunciat el mateix Musk aquest dilluns al vespre publicant a la xarxa social una imatge del gos, que Dogecoin va extreure el 2013 d'un famós mem d'Internet, en un control policial. "És una foto antiga", diu a l'agent, que sosté un carnet amb una foto de l'ocell blau que durant tants anys ha representat Twitter. En un altre missatge, Musk recull una conversa amb un usuari que li havia suggerit fa temps que canviés el logo pel del gos, el shiba inu conegut popularment com a Doge, i esciru: "Tal com vaig prometre".

Demanda per especulació

El canvi arriba poc després que Musk demanés a un jutge dels EUA que desestimi la demanda de 258.000 milions de dòlars contra ell presentada per inversors de Dogecoin. L'acusen d'impulsar un esquema piramidal per inflar il·legalment el preu de la criptomoneda i, després, deixar que es desplomi. I és que no és el primer cop que el multimilionari fa moviments especulatius amb Dogecoin, moneda que fins i tot accepta per comptar accessoris de Tesla, la companyia de vehicles elèctrics que també dirigeix.

Cargando
No hay anuncios

Al tancament del mercat borsari de divendres passat, la moneda cotitzava gairebé un 90% per sota del seu màxim històric, que va assolir el 2021. Però el 2020, per exemple, el seu preu s'havia multiplicat per 136 després que Musk fes diversos tuits amb missatges com "Una paraula: doge" o desitjant unes bones festes de Nadal amb la imatge de la mascota de la moneda. Llavors, però, el magnat encara no era propietari de Twitter i per tant no podia arribar al punt d'"alliberar" l'icònic ocellet blau.