Tecnologia
Economia  /  Tecnologia 28/10/2022

"L'ocell està alliberat": Elon Musk acomiada els principals directius de Twitter després de comprar la xarxa social

El magnat tenia fins aquest divendres per tancar una operació a què s'havia compromès per un preu de 44.000 milions de dòlars

C.S.L
3 min
Elon Musk, pare de bessons amb una empleada

BarcelonaJa és oficial. El multimilionari Elon Musk s'ha autoproclamat aquest dijous propietari de la xarxa social Twitter després d'acceptar, finalment, comprar-la per 44.000 milions de dòlars. En un comunicat, el fundador de Tesla assegura que compra la xarxa social "pel futur de la civilització" i, de fet, el primer que ha fet just després de formalitzar la compra és acomiadar els principals directius de la companyia, segons recull l'agència Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La confirmació de compra s'ha fet poc de 24 hores abans que s'acabés el termini que va imposar la jutge per obrir un procés si no es formalitzava la compra. El magnat sud-africà ha publicat un missatge aquest divendres en el qual celebra l'operació: "L'ocell està alliberat", ha tuitejat Musk, en referència a l'au del logotip de la companyia.

A través de Twitter mateix, Musk, que ja llueix a la descripció del seu perfil "Chief Twit" –cap tuitaire–, havia publicat unes hores abans un comunicat "destinat als anunciants" en què explica les raons que l'han portat a comprar la xarxa social. D'entrada, assegura que "és important per al futur de la civilització tenir una plaça digital comuna, on es puguin debatre diversitat de creences i pensaments de manera sana, sense que acabi en violència", assegura.

Comunicat d'Elon Musk als anunciants

Musk, que va intentar fins a l'últim moment desfer-se de l'operació de compra –a la qual s'hi havia compromès per un preu desorbitat– amb acusacions a la xarxa social d'enganyar els seus anunciants, ara ha mirat de suavitzar-ho. "Hi ha hagut moltes especulacions sobre els motius pels quals he comprat Twitter i el que penso sobre els anuncis a la plataforma. La majoria eren errònies –ha assegurat–. Ho faig amb humilitat, i reconeixent que el fracàs d'aquest objectiu és una possibilitat molt real, tot i que fem els millors esforços".

"Fonamentalment, Twitter aspira a convertir-se en la plataforma de publicitat més respectada del món que enfortirà les teves marques i farà créixer la teva empresa. Construïm junts una cosa extraordinària", conclou.

Malgrat això, Musk havia criticat els criteris de moderació de comentaris de la xarxa social, dissenyats en bona part per reduir l'impacte de campanyes de desinformació, i havia avisat que els modificiaria per fer-los més laxes. Recentment el multimilionari també va rebre moltes crítiques -incloent-hi de Kíiv- després de publicar una sèrie de tuits defensant els referèndums falsos que el govern rus ha dut a terme en quatre regions ocupades del sud d'Ucraïna i repetint alguns dels arguments del Kremlin per justificar la invasió.

El final de la batalla

L'últim episodi del culebró Musk-Twitter va arribar aquest dimecres, quan el magnat, en una de les seves excentricitats, es va presentar a la seu de Twitter amb un lavabo a les mans. Segons el milionari, aquest gest va ser un joc de paraules en anglès, i venia a dir que l'operació de compra ja estava pràcticament tancada.

Elon Musk entra a Twitter amb un lavabo a les mans

La batalla va començar al març, quan Elon Musk es va convertir en el màxim accionista de la companyia, després d'un degoteig de compres d'accions. Un mes més tard, a l'abril, el fundador de Tesla va arribar a un acord per comprar la totalitat de Twitter per una suma de 44.000 milions de dòlars.

Però només dues setmanes després es va fer enrere al·legant que no estava d'acord amb la fórmula de Twitter per identificar els comptes falsos de la xarxa social, cosa que podia generar notícies falses i manipulacions. Davant la negativa de Musk a culminar la compra de la xarxa social, Twitter va denunciar-lo per reclamar-li que respectés l'acord signat. El judici entre les dues parts havia de començar el 17 d'octubre, però finalment no ha calgut celebrar-lo. Amb tot, sembla que es posa el punt final al fulletó tecnològic de Silicon Valley.

stats