Internet

La 'influencer' gastronòmica Croqueta de Xocolata, la millor creadora de contingut en català segons els premis AMIC-Tresdeu

Alegria de Poble ha estat reconegut com el creador de contingut revelació de l'any

A.P.
2 min
Laura Zurriaga, la divulgadora gastronòmica també coneguda com La Croqueta de Xocolata.

BarcelonaLaura Zurriaga, més coneguda a internet com a Croqueta de Xocolata, ha estat reconeguda com la millor creadora de contingut pels premis AMIC-Tresdeu, que aquest any han celebrat la seva primera edició. El jurat ha destacat que és "un referent dins la creació de contingut en català a través de les seves creacions culinàries des d'una nova perspectiva de la recepta, amb vídeos curts i fàcils d'entendre". El guardó té una dotació econòmica de 1.600 euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Croqueta de Xocolata no ha estat l'única premiada de la nit. Durant la gala, que s'ha celebrat aquest dijous al CaixaForum de Barcelona, també s'ha atorgat el premi a millor creador revelació de l'any, dotat amb 800 euros, que ha anat a parar a Rixi Barberà, més conegut com a Alegria de Poble. En el seu cas, el jurat ha elogiat "la seva determinació diària, la connexió amb el públic i la demostració que el marc local es pot convertir en un producte d'èxit nacional".

Els guardons han estat impulsats per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i la plataforma digital cultural, Tresdeu, del País Valencià, amb la intenció de reconèixer la feina dels creadors de continguts en català i així consolidar el seu impacte en tot el domini lingüístic català.

A més dels dos principals premis, durant l'acte també s'ha reconegut creadors per àrees temàtiques. Alegria de poble, a més del guardó a creador revelació, també s'ha endut el premi a millor creador de continguts d'esports. Altres premiats han estat Cabra fotuda (millor creador de contingut d'humor); Maria Vallespí (millor creadora de contingut lifestyle); Can Putades (millor TikToker); Juliana Canet (millor youtuber); i Sap Greu Tan Jove i Anam Fent (guardó ex aequo a millor pòdcast de l’any).

stats