Twitter

Mor als 47 anys el tuitaire El Hematocrítico, autor infantil i humorista brillant

El gallec va ser un dels primers 'influencers' de la xarxa social

A. Palés / X.Serra
2 min
Miguel López, més conegut com "El Hematocrítico", acaba de publicar el llibre "Escúchalos!"

El tuitaire i escriptor Miguel López, més conegut com El Hematocrítico, ha mort avui a l'edat de 47 anys segons ha informat la seva parella, la també escriptora Ledicia Costas. "Des d'un immens dolor us he d'explicar que aquesta tarda ha marxat El Hematocrítico, el meu company de vida i la persona més meravellosa que s'ha creuat en el meu camí. Siguis on siguis ara mateix, gràcies", ha dit amb un missatge a X Costas. Els serveis d'emergència han arribat a casa de López després que patís una parada cardiorespiratòria, però no l'han pogut reanimar.

Nascut a la Corunya, López va començar la seva trajectòria digital l'any 2006, quan va obrir un blog que inicialment volia titular New Kid On The Blog. Com que el nom ja estava agafat, va optar per El Hematocrítico. Aquest mateix nom va ser el que va utilitzar a les xarxes, on ràpidament López es va fer un nom a internet a principis de la dècada passada gràcies als seus hilarants peus de foto de pintures clàssiques, que publicava al seu Tumblr i després recopilava en forma de llibre, però també pels àcids comentaris que feia a Twitter, on es va fer molt popular comentant en directe el reality ¿Quién quiere casarse con mi hijo? De fet, va ser ell qui va encunyar el concepte de tróspido, utilitzat molt sovint per definir alguns dels programes de telerealitat de Telecinco. Ell deia que tróspido era "una cosa irregular, que no és exactament com hauria de ser". Actualment tenia gairebé 160.000 seguidors al seu perfil d'X, abans Twitter.

Fora de l'àmbit digital, López va ser mestre d'educació infantil i primària, professió que va abandonar per dedicar-se en exclusiva a la literatura. La popularitat a les xarxes el va ajudar a debutar com a autor infantil: el 2014 va publicar Feliç Feroç, un conte il·lustrat per Alberto Vázquez que va triomfar especialment a Corea, on se'n va fer una adaptació teatral. Rapunzel con piollos i Alcaldesa vermella, amb il·lustracions de Mar Villar, o Mi hermono i Un perro, novament amb Alberto Vázquez, són altres dels seus llibres infantils. López també va conrear el còmic juvenil amb la sèrie juvenil Llegendes del pati, dibuixada per Albert Monteys. Un dels últims llibres que va publicar va ser ¡Escúchalos! (Paidós), un manifest en defensa d'una criança més respectuosa i l'empatia. El Hematocrítico també havia publicat diverses novel·les gràfiques.

stats