Mèdia Xarxes Socials 24/05/2022

Una 'youtuber', condemnada per difondre una conversa íntima a través d'internet

La justícia considera que es tracta d'una vulneració del dret a la intimitat

A.P.
1 min
YouTube.

BarcelonaLa youtuber Naya, que compta amb 53.300 seguidors a la plataforma de vídeo, ha estat condemnada a pagar 10.000 euros a una altra internauta, María Rubio, per haver difós una conversa privada seva amb una exparella. Segons una jutge de Sant Feliu de Llobregat, revelar continguts de la vida íntima d'una altra persona mitjançant la difusió d'una trucada telefònica a través de plataformes com YouTube es considera una vulneració del dret a la intimitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'afectada per la filtració és la també youtuber María Rubio, coneguda a les xarxes com Miare. El 8 de març del 2016 Naya va enllaçar al seu canal de YouTube una conversa entre Rubio i la seva exparella, el també youtuber Dalas Review (més de 10 milions de seguidors), en què discutien diversos aspectes de la seva relació. Arran de la publicació la conversa es va fer viral i va ser replicada en diverses webs.

Rubio es va querellar contra Naya per un delicte de revelació de secrets, però com que la causa va ser arxivada, va recórrer a la via civil, que ha respost sis anys després. En la demanda que Rubio va presentar s'especifica que el vídeo amb la trucada va rebre 158.000 visites. Ara la jutge ha donat la raó a la demandant remarcant que hi ha nombrosos correus electrònics que demostren que Dalas Review va enregistrar la conversa amb Rubio i que, posteriorment, la va facilitar a Naya, que la va difondre sense el seu consentiment, segons diu el youtuber. Tot i així, Dalas Review no va presentar cap demanda contra la youtuber i encara manté una relació d'amistat amb Naya, a qui va defensar el mateix bufet d'advocats que el representa a ell.

stats