Mèdia 03/01/2016

YouTube vol convertir-se en Netflix

La plataforma negocia adquirir els drets de sèries i pel·lícules per reforçar el servei de pagament

Núria Juanico
3 min
01. YouTube busca aconseguir els drets de sèries i pel·lícules per ampliar el seu servei de pagament, YouTube Red.  02. PewDiePie (Felix Kjellberg) és el youtuber amb més subscriptors i visualitzacions del món.

BarcelonaLa plataforma virtual de vídeos YouTube vol conquerir nous territoris. Després de posar en marxa a final d’octubre la versió de pagament YouTube Red, ara la filial de Google busca aconseguir els drets de distribució de sèries de televisió i de pel·lícules per reforçar així el seu servei de subscripció. Segons informa el diari nord-americà The Wall Street Journal, que cita informes interns de la companyia, executius de YouTube s’han reunit els darrers mesos amb productors de Hollywood i altres empreses audiovisuals per negociar l’adquisició de llicències que els permetin incorporar nous continguts.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L’objectiu d’aquest moviment estratègic és adquirir els drets de sèries i films per poder configurar així un catàleg de títols exclusius que diferenciï la filial de Google dels seus rivals audiovisuals i atregui nous subscriptors disposats a pagar per continguts premium. D’aquesta manera, YouTube estaria endinsant-se en un terreny que actualment està dominat per altres plataformes de vídeos en streaming com ara Netflix, que és líder al sector, Amazon, Hulu i Wuaki.

Ara per ara no s’han fet públics els noms dels continguts que YouTube està perseguint per incloure a la seva plataforma perquè, segons el rotatiu, les negociacions es troben en “una etapa inicial”. Les fonts del diari sí que apunten, però, que YouTube està interessat a incorporar material audiovisual nou, una opció que els diferencia de Netflix, Amazon i Hulu, que tenen tendència a adquirir els drets de pel·lícules i sèries més aviat antigues i que ja s’han projectat a nombroses cadenes de televisió. En cas que YouTube obtingués les llicències de continguts audiovisuals, podria destinar-los de forma exclusiva a YouTube Red, però també podria explotar-los a través dels canals tradicionals, és a dir, en sales de cinema, canals de televisió per cable i DVD.

Material per nodrir YouTube Red

Si la companyia aconsegueix obtenir les llicències, aquesta estratègia configurarà la segona pota que nodrirà de continguts YouTube Red. El servei de subscripció de la plataforma s’alimenta, actualment, de les produccions pròpies que l’empresa va posar en marxa quan va inaugurar l’opció de pagament. Entre aquestes hi ha sèries i pel·lícules de gèneres diversos, com ara la ficció d’aventures Scare PewDiePie, que està encapçalada per Felix Kjellberg (02), el youtuber amb més seguidors i visualitzacions del món. El catàleg també inclou una paròdia dels concursos musicals ideada per Fine Brothers, una pel·lícula còmica sobre una invasió extraterrestre a càrrec de Rooster Teeth i un espai sobre la ciència que s’amaga darrere dels videojocs creat per The Game Theorists. A més, els subscriptors de YouTube Red tenen accés a sèries romàntiques, apocalipsis zombis i trobades de youtubers que han de resoldre misteris.

A banda d’oferir continguts premium, YouTube Red posa a l’abast dels seus usuaris diverses opcions que no tenen la resta d’internautes. Les persones que estan donades d’alta a la versió de pagament poden descarregar-se vídeos de la plataforma per veure’ls sense connexió a internet des de qualsevol dispositiu, consumir els continguts sense publicitat de cap mena i reproduir vídeos en segon pla, és a dir, mentre s’utilitzen en paral·lel altres aplicacions. Aquest servei de subscripció té un cost de 9,99 dòlars mensuals, un preu similar a la quota que ofereixen Netflix i Amazon per als seus continguts. De moment, però, YouTube Red només està disponible als Estats Units i l’empresa encara no ha anunciat quan desembarcarà a Espanya.

stats