Educació
Misc 24/08/2023

El govern balear proposa que els docents de Formentera dormin a un alberg amb lliteres

És la mesura que planteja l'Executiu de Prohens per pal·liar la falta d'habitatge assequible que pateix l'illa

2 min
Interior de l'Alberg

PalmaLa Conselleria d’Educació i Universitats ha anunciat que fa feina per aconseguir que l’Alberg de Formentera aculli els docents desplaçats a l’illa. Aquesta proposta es va donar a conèixer fa uns dies durant la visita que el conseller, Antoni Vera, acompanyat del gerent de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), Mateu Suñer, va fer als centres educatius de l’illa amb representants insulars. “Volem que l’edifici sigui únicament i exclusivament per a docents, perquè tinguin un lloc on poder viure davant la mancança d’habitatges a Formentera”, ha dit Vera. “Així garantim que les famílies tinguin la tranquil·litat que els seus fills seran atesos", ha afegit.

32 places i zones comunes

Segons consta a la pàgina de l'alberg, (que depèn de la Conselleria de Famílies i Serveis Socials), té una capacitat de 32 places, en lliteres. Disposa de cuina, gelera, congelador, microones, cafetera, rentadora i secadora, a més de diverses zones comunes i espais exteriors.

Davant aquest anunci, alguns sindicats han expressat la seva posició. “La proposta és millor que haver de dormir a un cotxe, però s’ha d’articular una solució global”, ha assegurat Miquel Àngel Santos, d’Alternativa Docent. Ell mateix ha incidit en la necessitat que els docents destinats a l’illa rebin un complement salarial adequat, que també haurien de percebre els professionals que són de l’illa. “Si envies un funcionari a l’ambaixada de Suïssa, li dones un complement com cal, i un diputat que se’n va a Madrid té un complement superior al que rep el que és de la capital”, ha remarcat. Així mateix, posa sobre la taula una idea: “Si els professionals es veuen obligats a viure a una casa de colònies, cap d'ells voldrà consolidar ni voldrà fer feina en un projecte de centre a llarg termini”, ha opinat.

Cal complir l'Acord Marc

Lluís Segura, de l'STEI, ha considerat que és "una primera bona notícia, però s'ha de veure en quines condicions viuran els docents". El problema, assenyala, afecta totes les Illes, i "no és només un tema de tenir habitatge, sinó també de qualitat de vida". "Si es vol que els problemes de l'educació se solucionin, s'ha de pensar en altres maneres. És per això que a partir de dia 1 de setembre exigirem que es compleixi l'Acord Marc, que inclou mesures com la millora del complement de residència", ha afegit. Per part seva, Joan Crespí, de Siau, ha valorat de manera "molt positiva" la iniciativa. "Ens agradaria que s'estengués també a la resta d'illes. Tenim un greu problema amb la falta d'habitatge que provoca que molts docents i sanitaris se n'afluixin, d'anar a treballar a fora pels preus desorbitats i la manca d'habitatge", ha opinat.

stats