Parlament
Misc 20/06/2023

"Les dones són més bel·ligerants perquè no tenen penis": així és l'extremista de Vox que ja presideix el Parlament balear

Gabriel Le Senne és advocat i economista, ha estat secretari de l'entitat ultraespanyolista Societat Civil Balear, i nega l'existència de la violència masclista

2 min
El nou president del Parlament, Gabrielle Le Senne.

PalmaEl nou president del Parlament balear, Gabriel Le Senne (Vox), és advocat i economista i serà la segona màxima autoritat de les Illes Balears gràcies als 34 vots de PP i Vox. En el seu primer discurs, fet gairebé íntegrament en castellà, ha dit que espera "no defraudar el PP i la seva presidenta, Marga Prohens, per la confiança" i l'ha acabat exclamant: "Vivan las Islas Baleares i visca Espanya".

Le Senne ha escrit el llibre Dios nos hizo libres. Apología del cristianismo y el liberalismo, ha estat secretari de l’entitat ultraespanyolista Societat Civil Balear i també director general d'Obres Públiques, entre altres càrrecs polítics. Però més enllà del seu currículum és polèmic per les opinions de què fa bandera en articles d'opinió i a través de les xarxes socials.

Té una columna a Mallorcadiario.com, on nega l'existència de la violència masclista i del canvi climàtic, i carrega contra el col·lectiu LGTBI, els migrants i el català, entre altres. "Tenim la Igualtat, que no és la igualtat davant la llei de tota la vida, sinó tot el contrari. És la discriminació, però positiva, perquè ho diuen ells", va escriure Le Senne en un article anomenat "Supergay". També difon aquesta mena de missatges a través de Twitter, on, per exemple, ha repiulat recentment un missatge que critica "la xusma d'esquerres (i de dretes!) que defensa l'existència de la violència de gènere". Sobre les dones, ha arribat a piular que "són més bel·ligerants perquè no tenen penis".

Le Senne també ataca el que ell anomena "ideologia de gènere": "Teòricament, protegeix les dones i els trans, però en realitat acaba amb ells i confon tothom, perquè elimina els sexes". Fins i tot ha titllat de "desenfrenament" les diferents orientacions sexuals, alhora que ha assegurat que els homosexuals "estan molt normalitzats" i que "si hi ha un col·lectiu realment perseguit a Espanya són els militants i simpatitzants de Vox". Encara que fa públiques les seves opinions en mitjans i a les xarxes socials, manté que se censuren les opinions com les seves respecte del col·lectiu LGTBI: "Tot això condueix a l'erosió de les nostres llibertats, d'expressió, de pensament, de premsa, i fins i tot la religiosa".

En diversos tuits, Le Senne ha carregat contra l'eutanàsia i el dret a l'avortament. Considera que s'està ajudant les dones a "matar els seus fills" i que el que caldria és "brindar-los suport per ser mares".

Respecte de la vacunació contra el covid, Le Senne també té una postura clara: està en contra de la vacunació, titlla la campanya estatal de "criminal" i apel·la a la "immunització natural". A més, en un tuit publicat el 2020, acusa el govern de voler matar la gent gran amb una "punxadeta gratis" alhora que critica que les residències d'ancians estiguessin tancades durant la pandèmia: "Ara ja no demaneu que us visitem i cuidem, no sigueu egoistes".

stats