Israel
Internacional 12/11/2012

Segon atac d'Israel a Síria en dos dies

L'exèrcit ha respost amb un míssil al morter sirià que ha caigut per segon dia consecutiu als Alts del Golan. Israel va atacar diumenge Síria per primer cop en 40 anys

Agències
1 min
Un soldat israelià als Alts del Golan / EFE

JerusalemPer segon dia consecutiu, Israel ha disparat un míssil a Síria en resposta a un morter que ha impactat als Alts del Golan, zona fronterera sota control israelià.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El projectil sirià no ha causat danys ni ha ferit ningú però encara no es coneix l'abast de la resposta d'Israel.

És la segona vegada en una setmana que la guerra civil a Síria arriba a Israel. Diumenge l'exèrcit israelià va llançar un míssil "d'alerta" cap a territori sirià, el primera atac al país des de la guerra del Yom Kippur, fa quaranta anys.

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, s'ha mostrat "profundament preocupat" pel perill que els incidents entre els dos països suposin una escalada de violència a la regió.

Els Alts del Golan són ocupats per Israel des de la guerra dels Sis Dies, el 1967. Els morters sirians han caigut en una zona supervisada per una força d'observació de les Nacions Unides, que verifica la desmilitarització acordada pels dos països.

stats