Internacional 21/02/2013

Confusió al Camerun sobre el rescat dels set ostatges francesos, entre els quals hi ha quatre nens

Cyril Moulin, un dels segrestats, viu a Barcelona des de fa deu anys. Va volar al país africà la setmana passada per visitar el seu germà, segons informa el corresponsal d'Europe 1 a Barcelona

Ara
2 min
El ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius. EFE

BarcelonaConfusió al Camerun i a França per l'alliberament dels set turistes segrestats dimarts al nord del país, a prop de la frontera amb Nigèria. Si bé una font militar camerunesa ha informat aquest matí de dijous que s'havien rescatat els set ostatges, el ministre de Comunicació, l'exèrcit nigerià i el ministeri francès d'Exteriors s'han afanyat a desmentir aquestes afirmacions. "Es tracta d'un rumor boig. Si el que s'ha difós és cert, el govern camerunès ja n'hauria informat França", ha dit el ministre Tchiroma Bakary en una roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i això, el ministre francès d'Excombatents, Kader Arif, havia confirmat prèviament que s'havia alliberat la família francesa a través de les autoritats nigerianes en una casa de la localitat de Dikwa, al nord del país.

La família d'un col·laborador de GDF Suez va ser capturada dimarts quan tornava de visitar el parc natural de Waza. Un grup d'homes armats amb motocicletes van atacar els turistes, tres adults i quatre nens, i van traslladar els segrestats fins a Nigèria.

El ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius, va confirmar que darrere del segrest hi ha la secta extremista Boko Haram, responsable de múltiples atemptats al nord de Nigèria. El grup va demanar dimecres un rescat econòmic, a més d'altres exigències: des de l'alliberament de presoners fins a una retirada de les tropes franceses a Mali.

Lligams amb Barcelona

Segons informa el corresponsal a Barcelona d'Europe 1, Henry de Laguérie, a Twitter, entre els segretats hi ha un francès que ha viscut durant els darrers deu anys a la capital catalana. Cyril Moulin va viatjar la setmana passada al Camerun i estava molt "emocionat" per tornar-se a veure amb el seu germà, que treballa al país, segons informa De Laguérie.

stats