Colòmbia elimina Polònia amb toc, cames i un gol de Yerry Mina

Els cafeters guanyen per 3-0 i arriben amb opcions al partit contra el Senegal

N.a.
Yerry Mina, celebrant amb Davinson Sánchez l'1-0 contra Polònia

BarcelonaLa derrota contra el Japó deixava a Colòmbia una única oportunitat de seguir amb vida al Mundial de Rússia. I no només l'ha aprofitat, sinó que ho ha fet amb una reconfortant victòria que li refrescarà l'ànim de cara al decisiu matx contra el Senegal. Per contra, el 3-0 deixa sense càlculs Polònia, que haurà de fer les maletes d'aquí pocs dies, ja eliminada. Els gols de Yerry Mina, Falcao i Cuadrado han quedat sense resposta de l’equip de Lewandowski, que ha tornat a passar força desapercebut fins als minuts finals del partit.

En general, l’equip europeu ha estat lluny de poder discutir el domini a una Colòmbia liderada per Quintero al mig del camp i amenaçadora amb tot el que passava –o podia passar– pels peus de Falcao i James Rodríguez.

Tot i així, a l’equip cafeter li ha costat obrir el marcador. Només algunes accions individuals de Cuadrado havien portat el perill a l’àrea, fins que Yerry Mina ha obert el marcador abans del descans. El central blaugrana, avui sí titular, ha rematat de cap una centrada de James Rodríguez després d’un córner servit en curt.

El marcador, encara que fos mínim, ha donat confiança a Colòmbia i ha obligat Polònia a arriscar-se. L’esquema de tres centrals s'ha estirat molt més, mirant d’acostar-se a la porteria d’un Ospina a qui se li han acumulat la feina i els cops. Però el context, amb més espais, ha regalat a Colòmbia l’oportunitat de liquidar el partit al contraatac. Primer ha sigut Falcao qui ha aprofitat una assistència de James per ampliar l’avantatge i després Cuadrado, amb una carrera llarguíssima, ha sentenciat amb el tercer gol.