TOVALLONS NEGRES

La duquessa de Franco

A tot arreu s’agraeixen les portes giratòries. 'Tu abuelo me pone a mí, pues yo te pongo a ti'

Em passes un canapè? De salmó? No, no. Jo ara, des que el salmó el venen tan bé de preu al Lidl, que ja no li trobo la gràcia. El trobo com molt de classe baixa, no? Anem a fer cua al senyor que talla el pernil. I em ve de gust un gotet d’aquests de gaspatxo de cirera. Ai, quin ambient, Cuca, quin ambient, quina festa més maca, quina sort que tenim que ens hi hagin convidat. Aquest palau és tan estiuenc, tan mallorquí, tan cuco... No, no. A ella no la veurem. Es veu que a ella tot el que sigui menjar i beure no li agrada, perquè són hidrats i s’ha de mantenir prima. Està dormint, ja. Sí, jo també, xurri, però un dia és un dia. Ja ens farem una lipo a l’hivern. Ell sí, ell es veu que sortirà a saludar. Ai, 'me vuelvo loca por hacerle el besamanos'.

Mira, no et giris... Tia! Et dic que no et giris i et gires! 'Joder', dissimula, Cuca. Mira! ¿Veus el senyor del bigoti que hi ha al costat del director de 'nuestro periódico'? El petitet. Sí. És el duc de Hitler! Sí, maquíssim, molt mono. I la que va amb ell, no et giris, Cuca, és la baronessa de Pol Pot, que està casada amb el fill del baró de Mussolini. Ai, que monos tots. Passa’m una altra copa i anem al fons, que hi ha el duc d'Atatürk. És el del gorro. El seu avi, Mustafà Kemal, va morir de cirrosi, pobre.

Ai, 'no me lo puedo creer'! Mira! Aquella d’allà, la que va amb el senyor descalç és la duquessa de Franco! Sí! El nostre rei li acaba de 'dar el título'. Hi va posar la seva firma, que era l'únic que faltava, poc després de les eleccions generals. Sí, ho va publicar el BOE fa un any una mica d’estranquis, ¿'lo pillas'? perquè esclar, els del PSOE es veu que no ho trobaven oportú. Sí, sí. I tant. I només faltava la firma. 'Se joden. Como con los huesos'. Home, és que és 'tope' normal. A tot arreu s’agraeixen les portes giratòries. 'Tu abuelo me pone a mí, pues yo te pongo a ti'. El Juancar és el que va inventar-se el títol, l’any 75, sí. Ai, que bo que està el cava 'este', ¿'es catalán'? Anem a fer-nos-hi una selfie, va, que aquesta és de les nostres.