Publicitat
Publicitat

EL DIA QUE M'ESPERA

Enrique Vila-matas

L'escriptor barceloní participa avui, amb Eduardo Lago, en un dels diàlegs de Kosmòpolis, la festa de la literatura

avui se m'allargarà el dia. Em llevaré, com de costum, molt d'hora, cap a les set. Després d'un cafè molt necessari em poso a treballar en la novel·la. És una hora de poc soroll i bones condicions mentals. Cap a les nou contactaré amb l'Elena, la coordinadora de la meva web ( www.enriquevilamatas.com ); s'ha de renovar diàriament. Més endavant toca tractar amb l'agència literària, perquè haig de firmar els contractes per a traduccions a Suècia i la Xina. I encara abans de migdia respondré -és l'últim dia- l'entrevista amb Paris Review [prestigiosa revista novaiorquesa de literatura].

Si tinc temps tornaré a la novel·la i arribaré a l'hora de dinar. Normalment menjo fora, pel barri i amb amics, perquè és el moment de vida social; a la nit no surto. Però avui dino a casa i a la tarda em lliuraré a la concentració, com si fos un torero. Cap net i parlar poc per preparar la cita a Kosmòpolis.

A quarts de vuit em trobaré amb l'Eduardo Lago, la Paula, la meva dona, i les meves germanes, la Teresa i la Pilar, i anirem cap al CCCB. Hi haurà una certa inquietud per com anirà la connexió [videoconferència] amb un policia de Nova York que vam conèixer amb en Lago. Es dedica a patrullar pel cementiri del Bronx on hi ha enterrat Herman Melville, l'autor de Moby Dick [el diàleg porta per títol La tomba de 'Moby Dick' ]. I després, cap a les onze, el sopar a què ens convida el CCCB. No surto mai, però avui faré una excepció.

Riure, malgrat tot

Més continguts de