31/03/2012

Què deu pensar Recoder?

1 min

El conseller de Territori és la cara jove, pragmàtica, liberal i verda -i ara també sobiranista- del govern d'Artur Mas. És un senyor que s'emmiralla més en Al Gore i Obama que no en Sarkozy o Merkel. Als EUA seria un polític liberal progressista, ecologista, amb un vernís social. Estaria, per entendre'ns, a l'ala esquerra del Partit Demòcrata. El seu patriotisme no seria de bandera i drets individuals, sinó d'integració social i sostenibilitat.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Doncs bé, a aquest Recoder modern i moderat li ha tocat anar aquest cap de setmana a Las Vegas a negociar una inversió fabulosa -d'entrada 7.000 milions, segons va informar ahir el president Mas- amb algú que representa exactament l'altra cara de la política nord-americana, la del republicanisme més tronat i retrògrad, la imatge del diner fàcil, de l'arquitectura insostenible de neó i cartró pedra, de l'economia sense cap valor afegit. L'imperi de Mr. Adelson, que considera Obama un perillós socialista i que per això ha finançat la campanya del republicà Newt Gringich, representa tot això. Si fos espanyol, Adelson pagaria les festes de la FAES d'Aznar.

A Recoder, l'exalcalde que va aconseguir que el creixement de Sant Cugat fos verd i cultural, mai li hauria passat pel cap fer-hi un Eurovegas als afores. Entre altres coses perquè hauria perdut les eleccions de manera fulminant. Avui, ves per on, li toca oferir els últims terrenys agrícoles del Baix Llobregat. No voldria estar en el seu lloc. La política sovint és cruel i absurda. I la crisi, molt bèstia.

stats