20/11/2019

Els acampats i la cursa Jean Bouin

2 min

Ahir a la presentació de la cursa Jean Bouin ens van explicar que el recorregut canviava per no destorbar els acampats de la plaça Universitat. Em va semblar un gest solidari, molt esportiu, molt conciliador, el de desviar “la degana de les curses” per no forçar el desallotjament dels joves que protestaven per la sentència del Procés. El meu amic Andreu Ballbé, la llegenda de l’atletisme que la va córrer per primer cop l’any 65 (i que també la correrà diumenge), em va dir: “Però igualment és homologada, eh?” Perquè ell és qui s’encarrega de cronometrar-la (aquesta i la majoria de curses catalanes).

Doncs bé, pel que sembla, l’Ajuntament no ha tingut tanta delicadesa com els organitzadors de la Jean Bouin, i aquesta matinada els han desallotjat. Ja se sap que els ajuntaments solen desallotjar els que protesten, però vull pensar que l’alcaldessa Colau, que és alcaldessa només perquè abans era activista i acampava i protestava contra els ajuntaments que desallotjaven, ho fa no pas de gust, sinó obligada pels que la van fer alcaldessa, que sí que troben fantàstic desallotjar (i fins i tot deportar, si parlem de gitanos).

Desallotjar els joves acampats el dia que acaba de sortir l’informe d’Amnistia Internacional, a més, és molt d’ordre. Diu l’informe que s’han d’alliberar els dos activistes, condemnats per sedició, que, com tots sabem, no han fet res. El judici és “just”, però la condemna per sedició, en canvi, “desproporcionada”. Judici just? Si obviem les fantasies dels testimonis, segur. Però és que, segons com, també seria just un judici per bruixeria. El que és injust és inventar-se la bruixeria, com va fer el jutge Llarena. El que és injust és haver dut els acusats a l’Audiència Nacional quan no tocava, perquè allà –segons el whatsapp d’Ignacio Cosidó, portaveu del PP– “controlamos la sala segunda desde detrás”. Bona cursa Jean Bouin a tothom.

stats