18/04/2018

Ara resulta que el Madrid és la víctima

2 min
Ara resulta que el Madrid és la víctima

Jo em pensava que ja ho havia vist tot. Però no, encara em faltava una cosa per veure. I segurament no serà l’última d’aquestes característiques. Però aquesta és molt grossa: el Madrid denuncia que és víctima d’una campanya d’antimadridisme. I quan dic el Madrid no estic utilitzant un genèric d’aquells que no se sap d’on surt la informació, sinó que el seu entrenador, Zinedine Zidane, en sala de premsa, i un dels seus jugadors importants, Isco Alarcón, a través del Twitter, ho han denunciat. I s’han quedat tan amples.

Després que un àrbitre anglès, que no anirà ni al Mundial d’aquest estiu, assenyalés un dubtós penal al minut 93 en un partit catastròfic dels blancs contra la Juve en què estaven condemnats a l’eliminació d’Europa, resulta que el problema és que els hi tenen mania, que els hi tenen enveja, que la gent és antimadridista. És a dir, es queixen ells que són els creadors del villarato, els que han intentat sempre treure mèrit a les victòries del millor Barça de la història, amb un president que va insinuar fa un temps que els jugadors del Barça es dopaven, menystenint contínuament Messi... Però resulta que ara la víctima són ells.

És veritat que són únics a l’hora de construir relats absolutament inversemblants i que la gent els hi compri. Quan van guanyar la Copa del Rei amb Mourinho, van vendre-la com si fos la millor final de tots els temps, el títol més important de la dècada. En canvi, quan la guanya el Barça, que passa molt sovint, li treuen tot el mèrit. El mateix passa amb la Lliga, quan ells no la guanyen aquesta competició no val res. O el Pitxitxi, o l’equip menys golejat...

I ara toca fer una campanya per demostrar que hi ha una campanya en contra seu. I, a més, ja ni dissimulen. Tenen un programa diari al seu canal de televisió, que per cert emet en obert per a tot Espanya, en què critiquen obertament els periodistes i els mitjans de comunicació que són crítics amb el club o no segueixen les seves pautes. I a sobre ara els mateixos esportistes també enceten obertament aquesta campanya de victimisme.

És veritat que estan molt a prop de guanyar una nova Champions i que llavors ja ningú s’enrecordarà de si es va guanyar amb gol en fora de joc, com en la séptima amb el gol de Mijatovic, o amb expulsions injustes i gols en fora de joc, com l’any passat a quarts de final contra el Bayern de Munic.

Això sí, una campanya de victimisme que, com passa en altres contextos, no els hi compren a la resta d’Europa i de fet cada vegada té menys recorregut a l’estat espanyol.

stats