21/06/2019

Abderramán i Leonarda

2 min

“Yo no veo rojos y azules, solo veo españoles y algun francés”, diria en Rivera ara. De cop se’l substitueix sense pietat, com a la Tay, la robot de Microsoft, que va ser creada per mantenir converses divertides a les xarxes però que va haver de ser desactivada perquè, en interactuar, va aprendre comportaments racistes i sexistes.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ara la nova joguina és Valls, creada al mateix laboratori. Els articulistes que ahir lloaven Rivera ara diuen que “l’home d’estat” és Valls, republicà i monàrquic a la vegada. Valls, que va aprofitar la plataforma de Ciutadans i els diners dels empresaris per provar de guanyar l’alcaldia de Barcelona, ara es queixa que Rivera pacta amb Vox. I com que en Valls va ser a la manifestació de Madrid, amb en Rivera i els de Vox, ara també diu que anar-hi va ser un error. Mentrestant, però, en Corbacho, fitxatge de Valls, es queda amb els de Rivera i no pas amb ell.

Si Corbacho es passa al grup de Rivera i deixa Valls vol dir que troba suportable, no sabem si desitjable, oblidable, perdonable, pactar amb Vox. Esclar que el mateix Valls, fa uns dies, també ho trobava suportable, no sabem si desitjable, oblidable, perdonable, perquè quan el pacte es va produir ell no va dir res, i ni tan sols es va fer una foto trist al carrer Petritxol. Ho ha dit ara, després de la santa patacada de les eleccions. Però si Corbacho es passa al grup de Rivera, potser vol indicar-nos que no troba malament del tot pactar amb Vox. Els de Vox, de moment, només han tret d’una plaça un bust d’Abderramán i estem a l’espera que aviat prohibeixin la paraula 'sandía' i el topònim 'Albacete' per massa àrabs. I, en canvi, Valls ja té currículum. És l’home que va expulsar milers de gitanos de França, i que, de resultes d’això, va veure com la ciutadania li muntava manifestacions multitudinàries en contra. Això m’agradaria saber si ho considera un error o no.

stats