30/08/2017

No aneu a Espanya, escriptors!

2 min

Mentre els nois de Mariano Rajoy s’apliquen, dia sí dia també, a comparar l’independentisme amb l’Estat Islàmic i la Generalitat amb Veneçuela, l’Alemanya nazi i la Turquia d’Erdogan, vet aquí que han fet empresonar un escriptor kurd, Hamza Yalçin, justament per ser crític amb aquest règim, el d’Erdogan. L’escriptor, nacionalitzat suec, ha tingut menys sort que el seu col·lega Dogan Akhanli, nacionalitzat alemany. L’alemany, gràcies a la Merkel, ja és en llibertat, però ell, no. Va trepitjar nombrosos països europeus sense que passés res. Va trepitjar Espanya i el van capturar. A Can Brians el tenen.

Per quina raó Espanya fa cas d’Erdogan quan altres països, com ara Alemanya, n’estan tips, d’ignorar els requeriments turcs? ¿És que el govern del PP no sap distingir entre veritables delinqüents i dissidents? ¿Ja els va bé empresonar un senyor que escriu, per donar exemple? ¿El fan servir perquè vegem que, si cal, tanquen algú quan la llei (la sagrada llei) del seu país d’origen així ho dicta? ¿O potser és que el govern d’Espanya deu alguns favors a Erdogan? ¿Li han promès, posem per cas, que a canvi de tenir l’ocell a la gàbia no els enviaran els sempre indesitjables refugiats? ¿Li han promès, potser, altres coses lleugerament inconfessables? Si el govern d’Espanya creu que tenir tancat aquest escriptor és necessari, perquè la llei de cada país va a missa, ¿com és que no ens ho explica amb tots els ets i uts? ¿Com és que no fa una roda de premsa on ens anunciï que el lletraferit s’ha d’estar tancat a la presó perquè ells consideren que l’Erdogan té tota la raó?

En els dies successius estaran molt ocupats titllant-nos de chavistes, nazis, erdoganistes i de cèl·lula jihadista. Si no fem res, el tindran tancat fins que l’amic Erdogan piuli. Es diu Hamza Yalçin. Es diu Hamza Yalçin. Es diu Hamza Yalçin. Es diu Hamza Yalçin...

stats