03/02/2023

No patiu, aneguets!

2 min

Ei, gent. Com que els pressupostos són per a “la gent” i “la gent” som tots nosaltres, excepte tertulians i polítics, que sempre parlen de “la gent” excloent-se'n, estic contenta que s’hagin aprovat. No cal ser el Niño Becerra per considerar que com més cèntims hi hagi al pressupost familiar, millor ens anirà a tots. Però, esclar, hi ha qui pateix, perquè ahir el Zaragoza ja va dir que si bé no tindríem referèndum, sí que tindrem Hard Rock, aeroport ampliat i Quart Cinturó. De cap manera. Donem un cop d’ull al text firmat i veurem que és tan eteri i eufèmic com una iaia parlant de la regla.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Què diu, el text, parlant del Hard Rock? Pura poesia. Que ara que ja s’han posat d’acord, volen “completar els processos relacionats amb l’inici del projecte del Consorci Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca, prèvia aprovació definitiva del pla de desenvolupament urbanístic”. Si jo hagués de fer tot això per preparar-me un entrepà (completar els processos, aprovar definitivament...) ja els dic que no menjaria. Ai! He dit entrepà? Volia dir “consorci alimentari i calòric de formatge i pernil dolç”.

I amb l’aeroport? Doncs el que faran és “acordar, durant el 2023, amb el govern d’Espanya, una comissió tècnica que permeti acordar el nou model aeroportuari que necessita Catalunya amb l’objectiu de transformar l'aeroport Josep Tarradellas”. Acordar, què s’ha d’acordar? Una comissió? Tècnica? Aneguets de la Ricarda, no patiu. Pel que fa al Quart Cinturó. Volen “fer efectiu, dins del primer trimestre del 2023, amb el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el conveni d'acord i finançament que garanteixi la redacció del projecte de la Ronda Nord”. Fer efectiu el conveni de finançament. Ho veieu, gent? Sabent que qui hauria de pagar això és el govern central, podem estar tranquils. Que redactin.

Empar Moliner és escriptora
stats