02/01/2022

Pandèmia, dia 3 de l’any 3

2 min

No ho sé en el seu cas, però el to dels missatges personals intercanviats aquest Cap d’Any ha estat el d’una incerta esperança basada en fets reals.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Incerta perquè vivim sense poder fer gaires plans (ara mateix, milers de famílies es pregunten en quines condicions podran reprendre el curs escolar d’avui en vuit), i ja hem après que si fem plans serà millor que hi posem un punt de distància emocional per quan arribi la cancel·lació. Acabem d’entrar a l’any tres de la pandèmia i aquest reinventar-se contínuament ens ha convertit en un personal ultrasensible i més fàcil de fer enrabiar per qualsevol fotesa.

I amb tot, hi ha una esperança fonamentada perquè les vacunes han provat ser efectives per evitar morts i la majoria de contagiats de la variant òmicron expliquen que no ho han passat pitjor que en una grip. I perquè no es pot viure sense esperança.

Però després dels bons desitjos de Cap d’Any arriba el dia dos amb la dura realitat en forma de llargues cues a les farmàcies per poder comprar un test d’antígens (si hi ha la sort que en tinguin) a vuit euros la caixa (cas real). ¿Pensen fer alguna cosa el Govern i el govern espanyol per assegurar el subministrament i controlar els preus d’un test imprescindible per evitar que els contagis acabin col·lapsant el sistema sanitari i perquè puguem anar a treballar i l’economia no s’acabi aturant?

Els governs ja fa 22 mesos que saben que la salut i l’economia pengen d’un fil i no poden estar demanant a la gent que sigui resilient, s’adapti a les restriccions i pagui els seus impostos i taxes puntualment si ells no són els primers a ser més útils i més empàtics. La incertesa no pot ser només una qüestió dels administrats. Bon any a tothom.

stats