09/06/2021

Què va passar amb els Durrell?

2 min

Si us va agradar la sèrie britànicaThe Durrells, aquella que relatava les peripècies de la família Durrell a Corfú a finals dels anys trenta, Movistar+ ha estrenat un documental molt senzill que recupera la seva història. Explica què va passar amb els membres d’aquella excèntrica família un cop van abandonar l’illa grega, que és on la sèrie posava el seu punt final. Keeley Hawes, l’actriu protagonista que interpreta la matriarca dels Durrell, fa de fil conductor i utilitza algunes escenes de la sèrie per donar context a un seguit d’imatges documentals que ens descobreixen què va passar amb en Larry, en Leslie, la Margo i en Gerry després d’aquella aventura. A grans trets no explica res que no pugueu descobrir fent una cerca a Google, però la combinació dels personatges reals amb els de ficció fa la narració una mica més atractiva.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

What the Durrells did next? (¿Qué fue de los Durrell? ) us aclarirà què va passar amb la història romàntica de la Louisa amb el taxista de Corfú, fins a quin punt els animals van determinar la vida d’en Gerry, quin dels germans es va acabar guanyant millor la vida amb la literatura i com les excentricitats familiars no es van acabar amb l’etapa grega. D’alguns dels protagonistes en queden moltes imatges i participacions en programes de televisió. El documental també entrevista alguns dels seus descendents i compta amb la participació de la princesa Anna d’Anglaterra, la filla de la reina. El programa viatja fins a Bournemouth, on van viure, i fins a l’illa de Jersey, on en Gerry va instal·lar el seu zoo. Impressionants, per cert, les imatges d’arxiu del goril·la i la criatura accidentada.

El documental és desequilibrat pel que fa al relat dels diferents membres de la família. La devoció pel més petit dels germans és evident i és qui s’emporta tot el protagonisme i fascinació al llarg del documental. La Margo, per les seves extravagàncies, aconsegueix un segon lloc força notable en el nivell d’interès. L’autor d’El quartet d’Alexandria, l’escriptor Larry Durrell, queda relegat a una participació puntual, i en Leslie és directament menystingut pel guió. Se’l cita excepcionalment en una ocasió i és estranyament esborrat de la història.

Els Durrell són una família que donarien molt més joc del que aconsegueix aquest documental, però com que el final de la sèrie va provocar certa nostàlgia dels personatges aquesta seqüela serveix per recuperar de manera fugaç el vincle amb els protagonistes. What the Durrells did next? potencia aquesta habilitat que té la sèrie per diluir la línia entre la realitat i la ficció. Un cop veus The Durrells l’espectador estableix una familiaritat amb els personatges que el documental sap aprofitar. Tenint en compte que les aventures i els tràfecs inversemblants d’aquesta família es van mantenir fins al final de la seva vida, val a dir que The Durrells si volgués podria tenir unes quantes temporades més.

stats