24/08/2022

Polítics que ballen

2 min

La primera ministra finlandesa, Sanna Marin, s’ha fet un test de drogues, després que es filtrés un vídeo seu, cantant i ballant en una festa, que ha resultat negatiu. És molt simplot pensar que sempre que hom balla i canta és que s’ha drogat. Segur que l’alcohol “de baixa graduació”, que sí que diu que va prendre, és el gran desinhibidor. “Baixa graduació” vol dir vi i no gintònic, entenc, però, com sempre, és la dosi la que fa el verí.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Aquests dies s’ha dit que pel fet de ser dona se l’ha castigat més, pel vídeo, que si fos un home. No hi estic d’acord. A Miquel Iceta li van dir de tot, després del Don’t stop me now, i amb Manuel Valls, el dia del seu casament, les burles van ser sagnants. Diria que el linxament no depèn del gènere, sinó del partit polític: sempre en faran llenya els rivals.

Hom té tot el dret del món a cantar i ballar i fer copes. És més, diria que és molt recomanable. Però què passa si hom és un càrrec públic? El mateix que si la directora del diari que tenen a les mans surt retratada a la foto que n’encapçala l’article morint-se de riure o xarrupant un còctel o amb un barret sofisticat. Un dia haurà d’escriure una notícia molt seriosa, molt trista, molt transcendent i la foto resultarà frívola. Ja sé que és injust això que dic. Per això no em dedico a la política, ni tinc cap càrrec directiu, i per això admiro sense reserves els polítics i els càrrecs directius. Segur que molts dels nostres polítics han fet canyes, paelles, balls amb els amics. Però no pengen les canyes, les paelles, els balls amb els amics a Instagram, perquè el dia que hagin d’anar a una zona catastròfica o a donar un condol o a negociar els fons europeus, aquelles imatges estaran massa “connotades”. Hi ha una honrosa excepció. La política Alba Balcells comparteix a Instagram tots els meravellosos vins que tasta i els fantàstics cellers que visita. Però és que és la directora de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

Empar Moliner és escriptora
stats