03/10/2011

Sireneta de figura envejable

2 min

Ahir al Canal 3/24 deien que Dinamarca ha creat un nou impost que "grava el que considera productes greixosos i poc saludables". Així doncs, la llet, el formatge, les patates xips, l'entrecot o l'oli d'oliva passaran a valdre un 17% més. El govern ho fa per reduir les malalties "relacionades amb un ritme de vida poc saludable". Tot esperant que la cosa arribi aquí (que arribarà), ho aprofitaré avui mateix per introduir-me per via oral una amanida excèntrica (és a dir: una amanida que no sigui de bossa i que no dugui pastanaga de pot) amb oli d'oliva, un entrecot al punt acompanyat de patates fregides i, de postres (més que res per acabar el vi), uns formatges.

Sé que aquests neoexperts en nutrició que ara han colonitzat la tele (els podreu reconèixer perquè consideren que la fruita no s'ha de menjar per postres) trobaran bé que es pagui ben car l'entrecot. Ells diuen que "mengem massa carn i poca soja". Però també sé que no els agradarà gens, en canvi, que es gravi l'oli d'oliva. Perquè com tothom sap i ningú no ignora "és la base de la dieta mediterrània". Però jo trobo que o tots moros o tots vegetarians. No menjar carn però menjar tofu fregit també provoca obesitat.

La gràcia de tot plegat és que amb els impostos de l'alcohol, el tabac, la carn, l'oli i la llet, resulta que l'únic que no tindrà més impostos serà la fruita i la verdura. Però és que la fruita i la verdura ja són tan cares com l'alcohol. Jo quan vaig a comprar un manat de pastanagues, quatre mandarines i un grapat de mongeta tendra m'hi deixo la mateixa pasta que quan vaig a l'acreditada i sempre ben assortida Companyia General de Begudes, de Valldoreix, a comprar l'ampolla de vi del dinar. Una ampolla que contribueix a la meva vida cardiosaludable (i a la meva felicitat, de passada).

stats