22/09/2011

La Vasectomia

2 min

Dimarts, a RAC1, Francesc Sancho, secretari d'Estratègia i Coordinació del departament de Salut, explicava que el Govern vol donar prioritat a alguns pacients que estan en llista d'espera per operar-se. Per exemple, els que tenen hèrnia discal, obesitat mòrbida o que han de menester pròtesis de genoll. Deia, amb bona lògica, que com que no es pot operar tothom immediatament donaran prioritat no pas als que fa més que s'esperen, sinó als que tenen més urgència, perquè la malaltia causa impacte en la seva qualitat de vida. I va posar un exemple revelador. Va dir que hi ha operacions que no influeixen en la qualitat de vida, com la vasectomia o la circumcisió.

Si l'únic criteri per a la llista d'espera és aquest, això vol dir que un senyor que esperi per fer-se la vasectomia sempre es trobarà que hi ha alguna operació d'obesitat mòrbida o de pròtesi de genoll més urgent que la seva. Serà difícil que algun dia no n'hi hagi cap de pendent. Sobretot ara, que augmenta l'obesitat.

Per això hem d'imaginar el cas d'un senyor catòlic, pare de sis fills, contrari a fer servir el preservatiu per qüestions religioses però que, cada nit, quan se'n va al llit amb la santa, sent un impuls sexual vivíssim, que ha de reprimir, perquè si una cosa té ella és que es queda embarassada a la primera. I ella també en té ganes, però és que un altre fill no els cap i no se'l poden pagar. Com que el senyor no pot fornicar amb l'esposa, viu molt estressat. I mata l'estrès pecant de golafreria. I s'engreixa. I ella també, perquè sempre ho han fet tot junts. Acaben amb obesitat, que -al cap dels anys d'esperar l'operació anhelada- es torna mòrbida. I com que es torna mòrbida a ell li comença a fer mal el genoll. Un dia, finalment, li donen hora, però per a la reducció d'estómac.

stats