Discriminació lingüística
País Valencià 25/10/2022

250 persones es concentren a Alfafar en protesta contra la discriminació lingüística

Entitats i persones s'han reunit a la porta del centre de salut de la localitat en suport del veí multat per demanar ser atès en valencià

Rafa Nogués
1 min
Concentració davant del Centre de Salut d'Alfafar en protesta contra la discriminació lingüística

ValènciaFrancesc Xavier no està sol. Així va quedar demostrat l'últim diumenge amb la concentració que Plataforma per la Llengua va organitzar a la porta del Centre de Salut d'Alfafar (l'Horta Sud) per protestar contra la discriminació lingüística soferta per Francesc Xavier. Aquest veí de Benetússer (l'Horta Sud) va ser multat amb 601 euros el 16 d'octubre per la Delegació del govern espanyol per "alterar el funcionament del centre" al demanar ser atès en la seva llengua. El 14 de juny, a l'entrar a la consulta per un malestar general, Francesc Xavier es va trobar amb la negativa del metge d'atendre'l en valencià i va rebre respostes com "Si no hablas en castellano, no te voy a atender" o "Por favor, quítese de la cola que tengo otras cosas que hacer", quan intentava que la recepcionista li donés una solució a la situació "surrealista" que estava vivint.

Suport i reclam

"Reivindiquem el nostre dret a expressar-nos i a ser atesos en la nostra llengua", reclamava a la concentració Toni Royo, president de Plataforma per la Llengua, que va aprofitar per demanar a la Delegació del govern al País Valencià que "resolguen l'assumpte a favor de l'afectat". L'entitat valenciana ja ha anunciat que continuaran lluitant i donant suport legal a Francesc Xavier i que recorreran administrativament l'aplicació de la "llei mordassa" per part de la policia.

stats