País Valencià 09/10/2012

Milers de valencians surten al carrer en la manifestació de la diada del 9 d'Octubre

Durant el recorregut de la marxa s'han escoltat crits d'independència i una gran senyera quadribarrada ha encapçalat la manifestació

Salvador Almenar
1 min
La manifestació de la Diada del País Valencià / ACN

ValènciaFa uns minuts ha acabat als carrers de València la tradicional manifestació de la diada nacional convocada per la Comissió 9 d'Octubre i que aquest any ha portat per lema "El País Valencià és el futur". Aproximadament unes 5.000 persones –segons el càlcul d'aquest diari– han recorregut els principals carrers de la ciutat fins a l'estàtua del rei Jaume I, a la plaça del Parterre, on s'ha llegit el manifest. La manifestació ha estat encapçalada per una gran quadribarrada i durant molts moments s'han pogut escoltar crits d'independència.

La Comissió 9 d'Octubre ha demanat al president Alberto Fabra un canvi en les polítiques del seu govern "si no vol que hi hagi un canvi de govern". El secretari d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha demanat al govern del PP que "ature" els atacs contra la llengua i la cultura valenciana que suposa l'aprovació del decret de plurilingüisme o el tancament dels repetidors que donaven el senyal de TV3 al País Valencià.

Després de la manifestació, molts dels assistents s'han traslladat al Teatre El Micalet, on a hores d'ara se celebra un homenatge a l'assagista i escriptor de Sueca Joan Fuster.

stats