Centenars de persones reclamen a València la dimissió del delegat del govern per les agressions de dilluns

Els ciutadans han condemnat la violència patida durant la celebració del Nou d'Octubre

Centenars de persones s'han concentrat aquest dimecres a València, Alacant i Elx per demanar la dimissió del delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues, per "la inacció policial davant les agressions patides" durant la manifestació reivindicativa de la diada del Nou d'Octubre

A València, la protesta s'ha celebrat  davant la Delegació del govern espanyol sota el lema 'Feixisme, ni a València ni enlloc'. Durant la concentració s'ha llegit un manifest en el qual s'ha denunciat "la passivitat de les forces i cossos policials" i s'ha condemnat la "impunitat amb la qual actua el feixisme". També  s'han cridat consignes com "fora feixistes dels nostres barris", "cap agressió sense resposta" o "els carrers seran sempre nostres". 

Els manifestants han denunciat la violència i els atacs de grups ultres com Yomus, España 2000 o el Grup d'Acció Valencianista, han lamentat que la policia "permetés que aquests grups ocupessin l'espai de la manifestació" i han acusat Moragues de ser el representant "d'un govern que ha donat carta blanca al 'a por ellos' i d'una policia que tracta la població com un enemic a batre".

Així mateix, els ciutadans concentrats han rebutjat la "criminalització que des de determinades esquerres es fa dels moviments independentistes", i han assegurat que "no permetran cap estrangerització de les manifestacions que duen a terme, i que portar una estelada s'equipari als grups feixistes".

La ultradreta rebenta la manifestació del Nou d'Octubre a València

El + vist

El + comentat