País Valencià 09/10/2017

La ultradreta rebenta la manifestació del Nou d'Octubre a València

Compromís i Podem demanen la dimissió del delegat del govern

Ara
2 min

ValènciaCentenars de simpatitzants d’extrema dreta han boicotejat aquesta vesprada a València la manifestació del Nou d'Octubre, diada del País Valencià, i han ferit un jove a qui li han trencat diverses dents. Els seguidors de formacions ultres s'han enfrontat als participants de la marxa i han donat lloc a moments de molta tensió i algunes agressions i corredisses. Malgrat aquesta situació, la policia no ha detingut a cap dels membres d'aquestes entitats d'extrema dreta.

Després de més de mitja hora de molta tensió, el grup retingut, format majoritàriament per seguidors de la CUP i Arran, ha pogut incorporar-se a la manifestació. El recorregut ha transcorregut sempre envoltat pels militants d'extrema dreta i ha hagut de ser modificat per evitar més agressions.

Una de les agressions dutes a terme durant la manifestació del Nou d'Octubre a València.

Dimissió del delegat del govern

El portaveu de la Intersindical Valenciana i membre de la Comissió Nou d'Octubre, Vicent Maurí, ha denunciat la "inhibició" de la policia espanyola "que ha permès que els grups radicals acompanyaren durant tot moment la manifestació".

En el mateix sentit s'han expressat des de Compromís i Podem. En un comunicat, la formació lila ha reclamat la dimissió del delegat del govern central al País Valencià, Juan Carlos Moragues, per "haver permès que una contramanifestació il·legal de grups d'ultradreta es creués amb la convocada de forma legal".

Un dels moments on els seguidors de formacions ultres han dividit la manifestació del Nou d'Octubre.

Des de la coalició Compromís han recordat que és "responsabilitat de l'Estat garantir la seguretat i el dret constitucional a la llibertat de reunió pacífica i de manifestació, drets que recull la Constitució en l'article 21, i en aquest cas no han estat protegits”.

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, ha denunciat "la impunitat de l'extrema dreta" i ha qualificat la situació d'aquesta vesprada "d'intolerable". "No sé si hi ha hagut connivència de la policia espanyola, però mala praxis segur. Demanarem responsabilitats al delegat del govern", ha assegurat Barberà.

stats