País Valencià 22/07/2013

L'associació El Tempir d'Elx denuncia la detenció d'un jove manifestant per parlar en valencià

Els fets es van produir el dia 18 durant la concentració davant la seu del PP per protestar per les novetats del cas Bárcenas

Acn
2 min

ElxL'associació per la llengua El Tempir d'Elx (Baix Vinalopó) denuncia la detenció el passat 18 de juliol d'un activista de la ciutat pel fet d'haver parlat en valencià als agents de la policia espanyola. Segons l'entitat, els fets es van produir durant la concentració a la seu del PP per protestar contra les darreres novetats sobre el cas Bárcenas.

El membre del grup antimilitarista Tortuga Paco Muñoz va ser requerit per la policia, que li va demanar el DNI. Segons El Tempir, Muñoz no es va negar a identificar-se en cap moment però es va adreçar als agents en valencià i aquests van reaccionar dient-li "A mi no me hables en el valenciano de los cojones" i traslladant-lo més tard a comissaria.

Segons la mateixa associació, després de reunir-se amb un comandament policial i una vegada identificat oralment, van deixar en llibertat Paco Muñoz amb les denúncies de desobediència per no haver-se identificat, assistència a una concentració il·legal i per haver enganxat adhesius a la façana de la seu del PP.

La junta directiva d'El Tempir ha expressat el seu suport i solidaritat amb Paco Muñoz Giménez "perquè és intolerable que un ciutadà siga detingut pel simple fet de parlar en valencià quan intentava identificar-se i explicar que no duia el DNI, identificació que podria haver-se realitzat en el mateix lloc, tal com preveu la llei".

"Entenem que aquesta actitud és inacceptable en un estat democràtic que ha de garantir el dret dels ciutadans a expressar-se en la llengua pròpia del país... I, a més, d'un cos policial que ha d'estar al servei dels ciutadans i, per tant, si vol ser professional i modern, ha de ser capaç d'atendre i respectar les persones que fan servir una llengua diferent del castellà. No es pot acceptar el tracte de ciutadà de segona dels valencianoparlants", denuncia El Tempir.

stats