País Valencià 27/11/2012

L'ERO de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana deixarà sense feina 450 treballadors

L'acomiadament massiu s'integra dins d'un pla de reestructuració de l'empresa pública que fixa com objectiu la reducció de 22 milions d'euros de despesa de personal

Efe
1 min
L'empresa pública vol estalviar 22 milions d'euros / Generalitat Valenciana

ValènciaEl govern valencià continua amb el seu pla de reestructuració del sector públic. Ara els afectats per les retallades seran el 25% dels treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) aprovat aquest matí pel consell d'administració de l'empresa pública. En total, 450 treballadors del Metrovalencia i el TRAM d'Alacant es quedaran sense feina un cop es faci efectiu l'ERO.

Un comunicat fet públic avui per Ferrocarrils explica que les raons per presentar aquest ERO són "tècniques, productives, organitzatives i econòmiques", i forma part del pla de reestructuració per reduir en 22 milions d'euros les despeses de personal. FGV lliurarà avui al comitè d'empresa la documentació que acredita l'ajust de personal i els criteris que determinaran a quins empleats afecta.

Durant els pròxims 30 dies, la direcció de l'empresa i els representants sindicals negociaran les condicions de l'ERO. L'ajust de personal ha estat aprovat un cop s'han acabat el pla de sanejament i l'auditoria laboral de l'empresa i forma part del procés de reestructuració del sector públic empresarial de la Generalitat Valenciana, el qual ja ha aprovat altres acomiadaments massius en altres empreses públiques.

stats