País Valencià 03/05/2016

La Generalitat Valenciana inicia el procediment de selecció de continguts per a la futura televisió pública

La secretaria autonòmica de Comunicació publica al DOCV la convocatòria per a continguts d'animació, ficció i documentals

Acn
2 min
Centre de producció de programes de Radiotelevisió Valenciana, a Burjassot. / JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaLa secretaria autonòmica de Comunicació de la Generalitat Valenciana ha fet públics aquests dimarts dos anuncis al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) en els quals inicia un procés de consulta preliminar del mercat per a la presentació i selecció tant de continguts d'animació com de continguts de ficció i documentals originals per a la pròxima televisió pública. Segons el text, l'objecte de la convocatòria és la de disposar de materials audiovisuals originals i de qualitat, tant materials realitzats i acabats com projectes desenvolupats per a dur a terme la seva producció.

La present convocatòria "pretén dinamitzar i impulsar la indústria i el sector audiovisual, estimular la creació i potenciar el talent, la cultura i la llengua valenciana", segons l'objecte exposat al text.

Entre els requisits, s'inclou que els materials realitzats que es presentin per a la compra de drets d'emissió han d’haver estat realitzats en els últims anys i no poden haver estat adquirits sobre projecte prèviament per l'anterior televisió autonòmica.

Els continguts audiovisuals han de complir els principis d'un canal públic de radiodifusió i han de cobrir les necessitats informació, entreteniment, difusió educativa, cultural i de servei públic, atenent la necessitat obtenir èxit, incidència social i lideratge d'audiència.

Formats

Els formats que es podran presentar són productes de ficció en projecte com sèries (de 13 capítols) i minisèries (dos, quatre o sis capítols), amb episodis de duració mínima d’una hora televisiva (50 minuts); ficcions de situació i docuficcions, amb una duració mínima de mitja hora o una hora televisiva (25 minuts / 50 minuts). S'inclou en la convocatòria documentals i docusèries així com produccions transmèdia, llargmetratges, tvmovies, sèries infantils i curtmetratges.

La convocatòria disposa d'un termini de lliurament fins el 31 de maig i especifica que valorarà com a criteris la qualitat, amb projectes que desenvolupin temes educatius, socials i culturals de manera divulgativa, entretinguda i lúdica. Amb valors de respecte i de cohesió social que contribueixin a la creació de referents de prestigi i a la recuperació de l'autoestima social.

Així mateix, la innovació serà un altre paràmetre valorable, amb projectes creatius que permeten la innovació tecnològica i l'estímul del talent, l’experimentació i la creativitat. Projectes pensats per a emetre’s en qualsevol plataforma i que tinguin en compte la difusió transmèdia i multisuport.

La cultura i llengua valenciana tindrà especial valoració, amb projectes que difonguin aspectes relacionats amb la cultura, la història o la societat valenciana i que contribueixin a vertebrar el territori. Es valoraran aquells projectes que ajuden a la normalització de la llengua valenciana i que impulsin la projecció de la cultura i la llengua a àmbit nacional i internacional.

Així mateix, l'economia serà un altre punt a valorar, amb valoració positiva pels projectes més avantatjosos econòmicament en la relació qualitat preu, així com els projectes que estiguin finançats en part, que compten amb un coproductor o patrocinador.

La recuperació del sector audiovisual valencià serà tinguda en compte, amb projectes, accions i contractes de serveis o personal que propicien la recuperació del sector audiovisual valencià.

stats