L'empresari Enrique Ortiz demana "perdó" per haver finançat il·legalment el PP valencià

El constructor, imputat en els casos Gürtel i Brugal, admet que va ser "una errada" donar diners de manera irregular a les campanyes dels populars

L'empresari Enrique Ortiz ha demanat avui perdó per haver finançat il·legalment el Partit Popular valencià, un acte que al seu judici va ser "un error" i que "mai s'hauria hagut de fer, però es va fer". "Em vaig equivocar, i aprofito el moment per demanar perdó públicament", ha assenyalat Ortiz durant la seva compareixença en la comissió de les Corts Valencianes que investiga l'adjudicació de places de residències d'accessibilitat per a persones dependents al grup Savia.

Ortiz, que està imputat en el cas Gürtel i també en el cas Brugal, ha indicat que ja ha respost davant l' Audiència Nacional sobre "el suport" o "l'ajuda" al Partit Popular, i ha considerat que ja ha donat "totes les explicacions que havia de donar". A més, ha assegurat que, "per descomptat, no té cap relació" aquest finançament electoral amb l'adjudicació al grup Savia del 40% d'aquestes places de residències.

L'empresari s'ha pronunciat així després que el diputat de Podem César Jiménez hagi recordat que Ortiz va  reconèixer a l'abril en seu judicial que va finançar de forma il·legal el PP en la campanya de les eleccions generals de 2008 a través de pagaments ficticis a Orange Market, l'empresa de la xarxa Gürtel a València.

En el seu escrit de defensa presentat després de la decisió del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata d'obrir judici oral a 20 acusats, entre ells 5 excàrrecs del PP valencià –entre els quals hi ha Ricardo Costa i Vicente Rambla–, per delicte electoral i falsedat, Ortiz va reconèixer els fets i va demanar que li apliquessin l' atenuant de "confessió tardana".

El + vist

El + comentat