País Valencià 01/04/2016

Un empresari imputat en Gürtel reconeix davant del jutge el finançament il·legal del PP valencià

El constructor Enrique Ortiz admet que va pagar 348.000 euros a la formació conservadora durant la campanya de les generals de 2008

Acn / Ara
2 min
LES TRUCADES D'ORTIZ  Enrique Ortiz sortint  de l'estadi de l'Hèrcules quan n'era el president. Va ser acusat de comprar partits.

ValènciaL’empresari alacantí Enrique Ortíz hauria reconegut davant el jutge el presumpte finançament il·legal del PP valencià a les campanyes electorals dels comicis municipals i autonòmics del 2007 i de les eleccions generals del 2008, segons una informació que avança la cadena SER aquest divendres.

La informació assenyala que Ortíz, que està processat en una de les peces del cas Gürtel valencià, admet al seu escrit de defensa que va pagar 348.000 euros al Partit Popular de la Comunitat Valenciana per a la campanya de les eleccions del 2008. Els seus advocats han demanat que es tingui en compte com a un atenuant la "confessió tardana dels fets" i sol·liciten que la pensa sigui rebaixada de quatre anys de presó a un any i tres mesos.

Al mateix document sol·licita que la pena de presó sigui substituïda pel pagament de la multa corresponent i que, en el cas que no s'acceptés, "suplica" que el tribunal acordi la suspensió de l’execució de les penes privatives de llibertat, segons aquesta mateixa informació.

L'Audiència Nacional va acordar el passat 26 de febrer obrir judici oral contra una vintena d'acusats, entre ells 5 exalts càrrecs de la Generalitat Valenciana i diversos empresaris. Tots ells seuran al banc dels acusats per la comissió de presumptes delictes electorals, de falsedat en document mercantil, i delictes contra la Hisenda pública.

Els fets que es jutjaran en les peces 1 i 2 del cas Gürtel se centren en el finançament del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) entre 2007 i 2008 i concretament el delicte electoral es circumscriu a les campanyes de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008.

Entre els 20 acusats de les dues primeres peces figuren els responsables d'Orange Market i altres empreses del grup, com és el cas de Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez 'el Bigotes'; cinc excàrrecs del PP valencià, com és el cas de Ricardo Costa, Vicente Rambla, David Serra, Yolanda García i Cristina Ibáñez; i un grup d'empresaris valencians als quals s'acusa d'haver pogut finançar, en connivència amb Orange Market, al PPCV; entre ells el mateix Enrique Ortiz, també imputat en el cas Brugal.

stats