L'exconseller valencià Rafael Blasco serà jutjat de nou per presumptes irregularitats en projectes de cooperació

L'ex mà dreta de Francisco Camps ja va ser condemnat per desviar fons de subvencions a ONGs

El jutjat d'instrucció número 21 de València ha decretat l'obertura de judici oral contra l'exconseller valencià de Solidaritat Rafael Blasco, exportaveu del PP a les Corts, i altres 23 persones més per presumptes irregularitats en la concessió de subvencions dirigides a la cooperació internacional durant els anys 2009, 2010 2011 i en la construcció d'un hospital a Haití, que finalment no es va edificar. La magistrada reclama als acusats 8,2 milions d'euros que havien d'haver-se destinat a projectes a Guinea, el Paraguai, Nicaragua, el Perú i Haití. 

Rafael Blasco, que va ser conseller en l'època en què Francisco Camps era cap del Consell, ja es troba en presó des del juny del 2015, quan va ser condemnat a sis anys i mig per haver desviat fons dirigits a ajudes a la cooperació internacional a la compra de pisos. El novembre passat l'exconseller va començar a gaudir d'alguns permisos penitenciaris.

En aquestes noves dues causes, l'ex mà dreta de Francisco Camps està acusat de prevaricació, associació il·lícita, malversació, blanqueig i falsedat documental. Per aquests delictes, la fiscalia demana 16 anys de presó per a l'exconseller i 21 anys i mig per a l'empresari Augusto César Tauroni. A més de les penes de presó, el fiscal demana el decomís de dos apartaments i un dels iots que August Tauroni va comprar a Miami.

L'excap de l'àrea de solidaritat Marc Llinares, l'exsecretària Tina Sanjuán, l'ex director general Josep Maria Felip i un germà de l'empresari, Arturo Tauroni, es troben igualment processats. També formen part de la causa diversos extreballadors de les empreses que haurien emès factures falses i alguns responsables d'avaluar projectes al tercer món que aspiraven a tenir subvencions.

L'exconseller valencià Rafael Blasco ingressa a la presó de Picassent

El + vist

El + comentat