El País Valencià planta cara a l'ajornament de les Falles omplint els balcons de música

Milers de ciutadans han interpretat cançons festives amb motiu de la celebració de Sant Josep

Convocats per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, aquest migdia a les 12 h milers de ciutadans del País Valencià han sortit als balcons de les seves vivendes per celebrar amb música el 19 de març, festivitat de Sant Josep, i dia gran de les Falles.

Tot i l'ajornament de la festa, provocat per la crisi sanitària generada per l'expansió del coronavirus, milers de valencians han volgut compartir amb la resta de la ciutadania aquesta jornada tan simbòlica i emotiva. Ho han fet interpretant, entre d'altres, els pasdobles Paquito el Chocolatero i Amparito Roca. De fet, i sota l'etiqueta #FestivalsdelsBalcons la xarxa s'ha omplert de vídeos de centenars de músics valencians que s'ha sumat a la convocatòria.

La gran participació en la convocatòria ha estat possible gràcies a què el País Valencià és el territori de l'estat amb més músics, 500.000, agrupats en 400 societats. A la celebració també s'hi ha afegit l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina d’Algemesí, que ha convocat els dolçainers i tabalers a interpretar cançons com La manta al coll i La muixeranga d’Algemesí