País Valencià 15/11/2012

RTVV suspèn amb dos mesos sense sou els 48 treballadors que van ocupar el plató d'informatius

Els empleats han estat expedientats per la direcció de l'ens per una falta molt greu pel segrest del senyal d'un servei públic. L'acció de protesta va ocórrer el passat 16 de juliol

Efe
1 min
Canal 9 farà fora 1.300 empleats

ValènciaLa direcció de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha decidit suspendre de sou i feina entre un i dos mesos els 48 treballadors de l'ens públic que el passat 16 de juliol van ocupar un plató, on s'estava emetent un informatiu en directe, per protestar per l'ERO que afectarà un màxim de 1.198 persones. Aquesta resolució va ser comunicada ahir, dia de la vaga general, al president i al secretari del comitè d'empresa.

Els directius de l'empresa van decidir obrir expedients sancionadors als 50 treballadors que van protagonitzar el 16 de juliol una acció de protesta després de conèixer les conclusions de la consultora sobre les necessitats finals de l'ERO plantejat per a l'ens públic. D'aquest mig centenar d'expedients, dos han estat arxivats i a la resta se'ls ha aplicat l'article 80.3 del conveni col·lectiu, que fa referència a una falta molt greu pel segrest del senyal d'un servei públic.

En un comunicat, Intersindical Valenciana ha especificat que entre els 48 treballadors sancionats es troben dotze dels vint-i-tres membres del comitè d'empresa, cinc dels quals són d'aquest sindicat, tres de CCOO, dos d'UGT i altres dues de CGT. Per a Intersindical, haver comunicat ahir dia de la vaga aquestes sancions suposa "una veritable provocació i una burla".

stats