La Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull pressiona perquè la Generalitat Valenciana s'incorpori a l'entitat

L'assemblea de ciutats valencianes que se celebrarà dissabte a Alzira aprovarà les incorporacions de nous municipis i escollirà el nou president

L' assemblea de ciutats valencianes adherides a l' Institut Ramon Llull celebrà aquest dissabte una assemblea a Alzira, a la Ribera Alta, en la qual aprovarà les noves incorporacions, entre elles la de la ciutat amfitriona, i elegirà el nou president de l'entitat. Segons ha informat el consistori alzireny, l'acte estarà presidit per l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i comptarà amb la commemoració de l'Any Llull, en el qual intervindrà també el president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

Les mateixes fonts han explicat que la celebració de l'assemblea, en la qual participaran una quarantena de municipis valencians, tindrà com a rerefons la petició a la Generalitat Valenciana que estudiï l'adhesió com a govern a l'Institut Ramon Llull, del que ja formen part el govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya, a més del govern d'Andorra, els Consell general dels Pirineus Orientals i l'Ajuntament de l'Alguer.

La Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull va ser constituïda l'any 2008 a Morella, els Ports, coincidint amb l'alcaldia de l'actual president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig. Inicialment era conformada per Morella, Sueca, Gandia i Vinaròs. En l'actualitat, formen part vora quaranta ciutats, entre ells alguns municipis importants com Alcoi, Burjassot o Onda.

L'acte, que se celebrarà aquest dissabte a l'Auditori de la Casa de la Cultura, comptarà amb la intervenció dels alcaldes de dues de les ciutats fundadores de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull, que explicaran la seva història i les possibilitats de treball. Intervindran en aquest punt l'alcalde de Bellreguard (Safor) Joan Marco i l'alcaldessa de Sueca (Ribera Baixa) Raquel Tamarit.

Posteriorment, al claustre de la Casa de la Cultura se celebrarà un acte de commemoració de l'Any Ramon Llull, pel 700 aniversari de la seva mort, amb l'actuació de Laura Borràs i Borja Penalba. El president de les Corts Valencianes Enric Morera clourà aquest acte amb la seva intervenció

Més continguts de

El + vist

El + comentat