País Valencià 19/11/2012

Condemnen uns pares per no evitar l'absentisme escolar dels seus quatre fills

La sentència judicial assegura que un dels nens no va anar a l'institut cap dia del curs escolar 2010-2011

Efe
1 min

AlacantEls pares de quatre nens han estat condemnats pel jutjat penal número 2 d'Alacant per un delicte d'abandó de menors per no evitar l'absentisme escolar dels seus fills durant el curs 2010-2011. Segons la sentència feta pública avui, els pares hauran de pagar una multa que ascendeix a un total de 2.160 euros per la comissió del delicte.

L'acte judicial assegura que un dels quatre menors no va assistir ni un sol dia al centre d'educació secundària obligatòria on estava matriculat durant aquell any lectiu. Els altres tres nens, matriculats a primer i quart de primària i primer d'ESO, van presentar un alt grau d'"absentisme crònic", que va superar el cinquanta per cent de faltes d'assistència i els va provocar el consegüent retard escolar.

El tribunal considera provat que els progenitors "van incomplir durant el curs 2010-2011 el deure legal de procurar una adequada formació i educació als seus fills". Segons la resolució judicial, els acusats no van adoptar mesures perquè els seus fills assistissin als centres educatius corresponents, "malgrat conèixer el seu reiterat absentisme escolar" i rebre diferents advertències de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Alacant.

stats