País Valencià 26/07/2013

Balanç dels valencians afectats pel sinistre del tren Alvia: tres morts i tres supervivents

Un veí del Grau de Gandia d'origen algerià, una veïna de Rojals d'origen gallec i un empresari de Calp natural de Xàbia, entre les víctimes mortals de l'accident del tren

Agències
2 min

ValènciaTres membres d'una mateixa família de la localitat valenciana d'Ontinyent (la Vall d'Albaida) es troben entre els supervivents de l'accident ferroviari ocorregut a prop de Santiago de Compostel·la, segons han informat fonts municipals.

Des de l'Ajuntament d'Ontinyent han assegurat que, de moment, i segons les dades de què disposen fins ara, tres veïns del municipi pertanyents a una mateixa família –dues ties i un dels seus nebots– viatjaven al tren sinistrat.

Es tracta de dues dones d'entre 50 i 60 anys i d'un home, el seu nebot, d'entre 30 i 40. Una de les dones ha estat operada i és a la Unitat de Vigilància Intensiva (UVI), mentre que les altres dues persones "sembla que estan bé i, fins i tot, s'han pogut posar en contacte amb els seus familiars", segons ha explicat a Europa Press un portaveu del consistori. Tot i això, el mateix portaveu municipal ha insistit que encara són primeres informacions.

Tres víctimes mortals procedents del País Valencià

La mala notícia és la mort de tres ciutadans residents a diferents localitats del País Valencià com a conseqüència del sinistre del tren Alvia a pocs quilòmetres de Santiago de Compostel·la. Una de les víctimes és una professora de 67 anys jubilada, veïna de Rojals (Baix Segura) i d'origen gallec. Ahir a la tarda, la família va rebre la confirmació de la mort de la dona, segons han confirmat fonts municipals.

D'altra banda, l'Ajuntament de Gandia (la Safor) ha confirmat també que un veí del Grau de Gandia i d'origen algerià viatjava en el tren i és una de les 78 víctimes mortals del descarrilament. El consistori va facilitar el viatge de la família per recuperar el cos d'aquest pare de família que deixa cinc fills, segons han informat fonts municipals.

Aquest matí, la policia científica també ha confirmat que l'empresari jubilat de Calp (la Marina Alta) que viatjava al tren accidentat és una de les víctimes mortals del descarrilament. Fins avui, aquest home de 73 anys era un dels ocupants del comboi que encara no havia estat identificat.

Fonts municipals van destacar ahir que l'home, que anava en primera classe, viatjava habitualment a Galícia per motius familiars i, segons han assenyalat des del consistori, "últimament passava més temps allí que aquí". Un fill de l'empresari va desplaçar-se ahir a la capital gallega per saber quin era l'estat del seu pare.

stats