País Valencià 11/09/2017

Centenars de valencians se sumen a la celebració de l'Onze de Setembre

Acció Cultural del País Valencià reclama que Rajoy "abandoni la seva línia autoritària"

Ara
1 min
Els representants d'Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural en l'ofrena a Rafael Casanova.

ValènciaFins a cinc autobusos de membres d'Acció Cultural del País Valencià s'han traslladat aquest matí a Barcelona per sumar-se a la celebració de la diada de l'Onze de Setembre. Com cada any, l'associació valenciana ha participat en els diferents actes organitzats a la capital catalana junt a l'Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural, entitats amb les quals impulsa la Federació Llull, que treballa per la promoció de la llengua i cultura catalanes. Als membres d'Acció Cultural del País Valencià cal sumar el nodrit col·lectiu de valencians que resideixen a Catalunya i que com demostren les xarxes socials, participen activament a la diada.

Al matí les tres entitats han participat en l'ofrena floral a la figura de Rafael Casanova. Ja a la tarda, s'han sumat a la manifestació que recorre els carrers de Barcelona sota el lema 'La Diada del Sí'.

El secretari general d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha destacat que la presència a la manifestació respon a la voluntat d'agrair la invitació d'Òmnium Cultural però també al desig de "donar suport a la demanda del 80% de la societat catalana de poder votar i decidir el seu futur. La negativa del govern espanyol evidencia una manca absoluta de qualitat democràtica, davant la qual li reclamem que aposti pel diàleg i la democràcia".

Gisbert també ha destacat que el País Valencià també necessita que el govern espanyol "abandoni la seva línia autoritària per, així, disposar d'un interlocutor amb el qual negociar, entre d'altres reivindicacions, un canvi en el model de finançament".

stats