País Valencià 23/01/2013

Acció Cultural decideix reobrir els repetidors, i durant els propers dies es tornarà a veure TV3 al País Valencià

La decisió de la junta directiva de restablir el senyal l'han avalada els socis de l'entitat. Una sentència del Suprem impedeix al govern valencià prohibir les emissions

Salvador Almenar
1 min
DE NOU, EN MARXA Els repetidors que van aturar per requeriment el 2007 es podrien tornar a engegar després de la sentència del Suprem.

ValènciaGairebé dos anys després del cessament de les emissions, TV3 tornarà a veure's al País Valencià. Així ho han decidit els socis d'Acció Cultural –propietària dels repetidors– en una enquesta elaborada durant les darreres setmanes. Segons fonts de l'entitat, demà mateix començaran els tràmits per recuperar el senyal i durant els propers dies es podrà sintonitzar la televisió pública catalana als televisors valencians. Les mateixes fonts, però, no han volgut fixar una data concreta.

El restabliment del senyal de TV3 arriba després que el 12 de desembre el Tribunal Suprem va publicar una sentència segons la qual el govern valencià no té competències per prohibir aquestes emissions ni tampoc sancionar Acció Cultural per difondre el senyal mitjançant els seus repetidors. La setmana passada, una altra sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià també anul·lava una altra multa a Acció Cultural interposada per la Generalitat Valenciana el 2008.

Després de la resolució judicial del Suprem, tot i que la junta directiva es mostrava favorable al restabliment de les emissions, Acció Cultural va preferir fer corresponsables els seus socis de la decisió davant una hipotètica sanció del govern espanyol, que, segons la resolució judicial, tindria la potestat de prohibir i multar aquestes emissions. A l'espera del que pugui decidir el govern de Mariano Rajoy, el 90 per cent dels socis han donat el vistiplau a la reobertura dels repetidors i així posar fi a l'apagada de TV3, que dura des del 17 de febrer del 2011.

stats