País Valencià 26/03/2013

El president valencià i Carlos Fabra havien pactat la seva dimissió com a president de l'aeroport de Castelló

El cap de la Generalitat Valenciana diu que "les persones immerses en processos judicials no poden tenir responsabilitats públiques"

Efe
1 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha desitjat avui "el millor" a l'expresident de l'aeroport de Castelló, Carlos Fabra, processat des de divendres passat per diversos delictes, però ha insistit que "cal donar una imatge de transparència i honestedat a la societat, que ho necessita més que mai".

"Les persones immerses en processos judicials no poden tenir responsabilitats públiques; primer han de solucionar" la seva situació, ha defensat en declaracions als periodistes després de la inauguració, aquest matí a Castelló, de les obres de canalització del barranc de Fraga.

Alberto Fabra ha revelat que va acordar amb el també expresident de la Diputació de Castelló la seva dimissió d'Aerocas, l'empresa pública promotora de l'aeroport de Castelló, "si s'obria judici" contra ell. "Fa temps em va dir [Carlos Fabra] que si s'obria judici deixaria Aerocas", ha explicat als periodistes el cap del govern valencià.

Divendres passat, el jutge de Nules, Jacobo Pin, va decretar l'obertura de judici oral contra Carlos Fabra per suborn, tràfic d'influències i quatre delictes fiscals, i al cap d'unes hores va anunciar la seva renúncia. Alberto Fabra, que ha evitat pronunciar-se sobre les causes que li imputen al també expresident provincial del PP a Castelló, sí que ha incidit en la idea de retirar dels càrrecs públics als imputats en causes judicials.

"Ja saben quina és la meva opinió sobre aquest tema, no només en el cas de Carlos Fabra, sinó d'altres dimissions que s'han produït dins del govern i del partit", ha declarat.

stats