País Valencià 18/10/2013

La societat promotora de l'aeroport de Castelló aprova avui la licitació de la gestió i explotació de la infraestructura

La Generalitat Valenciana no haurà de fer cap pagament a l'empresa adjudicatària sempre que l'aeroport superi els 360.000 viatgers a l'any

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl ple del govern valencià ha aprovat aquest divendres autoritzar la licitació de la gestió i explotació de l'aeroport de Castelló. Aquest acord serà ratificat aquesta mateixa tarda pel consell d'administració d'Aerocas –l'empresa promotora de la infraestructura– i en els propers dies serà publicat, tal com estableix la llei de contractes públics.

D'aquesta manera, la Generalitat Valenciana cedirà a una empresa la posada en marxa i el funcionament de l'aeroport inaugurat el març de 2011 i sense activitat fins al moment. El vicepresident del govern valencià, José Ciscar, no ha pronosticat cap data per a l'arribada de vols comercials a l'aeroport, però ha dit que l'executiu d'Alberto Fabra "treballa perquè sigui al més aviat possible".

El contracte de licitació es basa en un model de gestió indirecta flexible que preveu que com més passatgers passin per l'aeroport de Castelló més baixes seran les aportacions que la Generalitat Valenciana haurà de fer a la infraestructura. Aquests pagaments s'hauran de fer durant els primers deu anys de l'adjudicació –que serà per 20 anys– sempre que els viatgers no superin la xifra de 360.000, que és el nombre de passatgers que es considera necessari perquè l'aeroport sigui rendible.

Segons ha explicat el número dos del govern, la Generalitat Valenciana no pagarà en cap cas durant eixos primers deu anys de la licitació més de 25 milions. Segons Ciscar, l'administració aportarà una mitjana anual de 2,5 milions "i mai més de 4,5 milions", que en deu anys no superaran, però, els 25 estipulats al plec de condicions. El vicepresident no ha sabut concretar, però, els diners que acabarà pagant el govern valencià perquè aquesta mena de cànon "depèn del nombre de passatgers" que volin des de l'aeroport de Castelló.

Si es compleix el guió anunciat pel vicepresident valencià, Aerocas donarà el vistiplau al contracte de gestió de l'aeroport de Castelló aquesta mateixa tarda en una reunió del consell d'administració, i pocs dies després serà públic el plec de condicions perquè, segons el termini previst pel govern valencià, a principis del 2014 l'aeròdrom sigui adjudicat.

stats