País Valencià 29/10/2012

Fabra tensa la relació amb Madrid i diu que se sent "agreujat" pel rebuig de les esmenes als pressupostos

Dels 144 milions més que demanava el president valencià, el govern espanyol solament ha aprovat un increment de 100.000 euros en les inversions al País Valencià

Acn
1 min
El president Fabra en una reunió recent amb el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce.

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha assenyalat aquest dilluns que se sent "agreujat" després que el Congrés dels Diputats, amb majoria del Partit Popular, hagi rebutjat totes i cadascuna de les esmenes del PP valencià per incorporar 144 milions d'euros més a l'assignació per al País Valencià en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) 2013 i sols hagi aconseguit incrementar les inversions en 100.000 euros.

Fabra ha dit entendre la situació econòmica actual però ha denunciat que el govern espanyol "no ha respost a les nostres necessitats". Tot i no haver sentat bé a Madrid la presentació de les esmenes per part del govern valencià, Fabra ha decidit no fer marxa enrere –almenys públicament– i ha assegurat que continuarà treballant per fer arribar el missatge i reivindicar "allò que considerem just per als valencians". El cap del Consell ha afegit que treballarà amb els ministeris per "anar resolent al llarg de l'any les carències".

El president del govern valencià ha assenyalat que les dificultats del govern de Mariano Rajoy es deuen a l'herència rebuda de mans del govern socialista i ha reconegut que l'assignació de l'Estat per al PGE no soluciona els problemes financers del País Valencià. Fabra ha dit que seguirà "en permanent contacte" amb el president, el vicepresident i els ministeris per fer arribar el missatge i reivindicar un millor finançament.

stats