País Valencià 13/03/2013

Els nens d'Alboraia ja estan a Mèxic amb el seu pare

L'advocat del pare dels tres nens valencians confirma que tots quatre van viatjar ahir al país nord-americà i que els fills del matrimoni estan en bon estat

Efe
2 min

MadridEls tres germans amb la doble nacionalitat espanyola i mexicana, un de 13 anys i dos bessons de 10, van viatjar el dimarts d'Espanya a Mèxic, on es troben avui amb el seu pare, segons ha informat a EFE l'advocat del pare Jaime Cuevas. La Justícia mexicana i l'espanyola van ordenar a la mare dels menors, l'espanyola Isabel Monrós i qui conserva la custòdia dels seus fills, permetre que aquests tornin a Mèxic, on viu el seu pare, Joaquín Escolano.

Després d'una disputa que ha durat diversos anys, "els nens estan a Mèxic amb el seu pare i es troben bé", va declarar Jaime Cuevas, advocat d'Escolano. El cas ha produït aquest mes escenes dramàtiques en la localitat valenciana d'Alboraia, on vivien els nens amb la seva mare. A les portes de l'edifici es van concentrar el passat dia 3 centenars de veïns per impedir que la Guàrdia Civil es portés als menors per lliurar-los al seu pare.

En declaracions a EFE, l'advocat del pare va dir que aquest no presentaria una denúncia contra la seva exdona, però va considerar la possibilitat que la Guàrdia Civil realitzés "algun atestat" pels "episodis de violència" que han envoltat el cas a Espanya. Fa uns dies Isabel Monrós va explicar a EFE que en la sentència de divorci quedava pendent fixar un règim de visites i una pensió de manutenció per als menors.

Segons Cuevas, però, la mare va haver de demanar permís al jutjat corresponent a Mèxic per canviar de domicili i venir a Espanya. Monrós "tenia l'obligació" de portar als seus fills a Mèxic des del 14 de març de 2011, va dir l'advocat en referir-se a la sentència d'un tribunal mexicà i que va ser ratificada per l'Audiència Provincial de València.

Els nens estan ara amb el seu pare en una zona prop de Mèxic Districte Federal, segons ha dit l'advocat, qui ha indicat que "desconeixem quan anirà la mare" a Mèxic. La mare havia demanat a la fiscalia de Menors "mesures de protecció" que garanteixin la permanència dels seus fills a Espanya. No obstant això, el ministeri públic els va avisar que seria "difícil" que els nens es quedessin a Espanya per la sentència ferma que resol que havien de tornar a Mèxic amb el pare.

stats