País Valencià 29/11/2021

Anna Collell, Vicent Gabarda, Jacob Mompó i el col·legi Lluís Vives d’Ontinyent, premis Miquelet 2021

La Societat Coral El Micalet atorga els seus guardons d'honor a l'Institut d’Estudis de la Vall d'Albaida i a l'advocada Mercè Teodoro

Ara
2 min
Els guardonats en la 34a edició dels Premis de la Societat Coral El Micalet amb el president de l'entitat, Tonetxo Pardiñas.

ValènciaLa Societat Coral El Micalet ha guardonat Jacob Mompó amb el premi Joan Coromines d'investigació filològica, històrica o cultural per l'estudi Conversos valencians i Inquisició i l'escriptora Anna Collell amb el premi de Teatre per l'obra Terra de bruixes en la 34a edició dels guardons de l'entitat atorgats en una gala celebrada dissabte passat al Teatre Micalet de València.

Juntament amb Mompó i Collell, també van ser premiats el col·legi públic Lluís Vives d'Ontinyent amb el guardó Enric Soler i Godes d'experiències pedagògiques pel projecte Jocs de llapis i paper i l'historiador Vicent Gabarda per la publicació El cost humà de la repressió al País Valencià, 1936-1956. Finalment, els premis Miquelet d'honor, individual i col·lectiu, van ser per a l'Institut d’Estudis de la Vall d'Albaida (IEVA) i l'advocada Mercè Teodoro. En el primer cas, per fomentar "la creació i la difusió de la cultura, vertebrar la comarca i estimular l'intercanvi amb altres territoris i realitats", i en el segon, per la seva "intensa activitat en defensa dels drets de les dones i de la llengua, així com de persones, entitats i partits progressistes".

La vetllada literària i musical va posar fi al Novembre Culturaluna iniciativa que ha desenvolupat la societat musical del 13 al 27 d'aquest mes amb diversos actes, concerts i conferències, entre els quals l'homenatge al compositor i pedagog musical Salvador Giner Vidal en l'aniversari de la seva mort. En aquestes dues setmanes, l'entitat també va presentar els llibres premiats el 2019: Projecte Musiescola, premi Enric Soler i Godes, publicat per Edicions 96; i Els nuvis, d'Adrià Novella, premi de Teatre, editat per Publicacions de la Universitat de València.

El president de la Societat Coral El Micalet, Tonetxo Pardiñas, va aprofitar la gala per destacar la feina feta per una associació “amb ja 128 anys de vida, a qui no frena cap virus" i formada per ciutadans "resistents i resilients".

stats